Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Arbejdsmoral (2/2)


 (slettet)
(6) 14-01-2011 kl. 20:25

Svar på indlæg nr. 5 af AnneThrax:

Enig...

Hvis man har sit barn i dagpleje, som jeg har haft med begge mine, syntes det var en blidere start end vuggestue, så er det en del af pakken, at de skal passes hos andre, når dagplejemoderen har ferie..
Til TO:
Har iøvrigt ikke stemt, det er for firkantet sat op...

Redigeret 14-01-2011 kl. 20:26 (slettet)
(7) 18-01-2011 kl. 16:38

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Ville stemme 2 og 4. Men ikke kun en af dem.
Det er naturligvis forkert at sygemelde sig, med den begrundelse der er angivet i artiklen. Ja, hun burde faktisk fyres fra sit arbejde,
Jeg tror bare ikke det er bedre, eller værre, i det private erhvervsliv. Dagene hvor offentligt ansatte kunne gøre som de ville, er talte og puttet i graven.
Jeg arbejdede i et privat firma, for år tilbage, og en af vores kollegaer fik den fremragende ide at sygemelde sig et par dage inden hun startede ferie, og raskmelde sig når ferien var overstået. Så var der 3 ugers ekstra ferie på kontoen. Det gjorde hun igen året efter, og gæt så hvem som ikke havde noget arbejde derefterAnonym (Opretter)

(8) 18-01-2011 kl. 19:10

Grunden til, jeg smed dette noget typiske Ekstrablads indlæg op var fordi jeg selv har erfaringer med utrolig megen sygdom blandt velfærdspersonale - specielt den frygtede "mandagssyge" huserede igen og igen - men mine erfaringer ligger efterhånden nogle år tilbage. Jeg ser nu og da opgørelser der viser at pædagoger er syge 4 uger om året (mere i København) og offentligt ansatte generelt har meget højere sygefravær i privat ansatte (og mere i kommunerne end i staten). Jeg har også rigeligt med personligte eksempler på, igen sjovt nok primært pædagoger, der bestemt ikke tager deres ansvar alvorligt.

På den anden side ser jeg også på min egne (private) arbejdsplads at der er stor forskel i sygefraværet mellem funktionerne og/eller mellem kønnene (de to ting hænger desværre lidt for godt sammen på min arbejdsplads...) således at de mandlige sælgere meget sjældent er syge mens de kvindelige kundeservice medarbejdere ofte er det.

Politiken er lavet en opstilling over hvorfor det offentlige har større sygefravær, der forklarer i hvert fald en del af forskellen:

politiken.dk/debat/analyse/ECE66593...

DA har dog også sammenlignet tallene for ens funktioner:

www.business.dk/arbejdsmarked/kommu... (slettet)
(9) 18-01-2011 kl. 19:19

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Ved pjæk, hænger fyreseddlerne nok lidt løssere i det private, en i det offentlige, min ex. arbejde inden for ældreplejen, og de historier, hun fortalte ang. pjæk, er jeg sikker på ikke kunne gå ret lang tid i det privateLove.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.