Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

HR-afdelinger (7/8)


 (slettet)
(31) 12-09-2012 kl. 01:06

Svar på indlæg nr. 22 af Mr_mike:

Kort sagt "virksomheder med homogent team, klarer sig bedre end virksomheder, der hovedsageligt består af en flok individualiter.Er der belæg for den påstand, eller er det bare noget en smart HR medarbejder har trukket op af lommen for at underbygge sin position?

Og hvis påstanden holder, gælder påstanden for alle kulturer?

Altså, vi er jo vant til at betragte specielt japanerne som sådan en flok mennesker der er underlagt streng social kontrol netop for at opnå homogeneitet på arbejdspladsen, men virker sådan en kultur også præstationsfremmende på danskere - der jo er notoriske anarkister, og i hvert fald i høj grad individualister?

Er det smart for danske virksomheder at satse på at blive en del af en homogen masse der alle følger de samme normer, eller ville vi kunne skille os bedre ud i den internationale konkurrence hvis vi ikke ukritisk slugte alle de (fortrinsvist) amerikanske ideer om virksomhedskultur?

Redigeret 12-09-2012 kl. 01:07 (slettet)
(32) 12-09-2012 kl. 11:43

Jeg kan godt se at når man frasorterer og fravælger ude fra diverse personlighedsteste fordi man (HR) vil gerne have en homogen team, så tror mange at man frasorterer bl.a. konflikter osv.... så vil jeg sige at selv om folk bliver udvalgte ikke kun på baggrund af deres kvalifikationer, evner samt personlighedstræk, så skal der stadig arbejdes for at teamet yder det bedste de kan.... at sammensætte grupper udefra personligheder er ikke ensbetydende med at der bliver minus konflikter og at alt vil bare køre som smurt... det er en misforståelse af hvad man bruger personlighedsteste egentlig til irl.

Hvis man sætter en person som er udpræget indelukket, generte, utilpas i større samlinger, som en projektleder på en ret så synlig projekt, så vil projektet sandsynligvis fald til gulvet som en fiasko.... så ja, det kan godt betale sig for virksomheder at kigge næmere på potentielle medarbejderes personligheder via tests. Ingen vil have fiasko, men mere et godt resultat.

Redigeret 12-09-2012 kl. 11:46 (slettet)
(33) 13-09-2012 kl. 20:55

Svar på indlæg nr. 28 af Mr_mike:

Jeg synes skam, at aktiviteter kan være en fin og hyggelig ting.

Jeg har oplevet at være ude at sejle, at tage på tur til et museum, køre gokart, tage i biografen med arbejdspladsen. Og den slags dækker efter min mening fint behovet for at ryste folk sammen.

Det er da klart, at et firma dybest set har bagtanker med den slags tiltag. Men når det handler om noget mere afslappet som ovenstående, så er formålet ikke at presse noget ned over hovedet på folk.

Redigeret 13-09-2012 kl. 20:55 (slettet)
(34) 14-09-2012 kl. 18:53

Svar på indlæg nr. 33 af Smiling Man:

Det du nævner er vel også en form for teambuilding. Teambuilding behøver vel ikke af slagsen "Nu skal vi alle slå et bræt i stykker, eller overskride grænser på anden vis"

Den slags arrangementer ser jeg nu heller ikke som værende specielt gavnligt for nogen som helst. Tværtimod ser man tit, at det går galt, når personer presses til at overskride deres grænser.

Som regel er arrangørerne slet ikke kompetence til at håndtere de menneskelige reaktioner man fremprovokerer.

Jeg har faktisk selv været på sådanne ture, som jeg fra starten havde advaret imod (vist nok som den eneste chef i firmaet)

Den sidste jeg var med på, sagde jeg simpelthen stop på vegne af mine ansatte. De blev simpelthen drevet ud i situationer de ikke kunne overskue.

Det skabte selvfølgelig en del ballade, men jeg holdt fast og efterfølgende blev teambuilding baseret på arrangementer at samme type som du nævner. Der kunne dog sagtens være indlagt diverse "tænke-lege" med det formål at gøre opmærksom på eller andet, som kunne være nyttigt i en job.


 (slettet)
(35) 19-11-2012 kl. 14:09

Kender I undersøgelser/opgørelser, der viser, at HR-afdelinger nedskæres i samme takt som hele virksomheden i forbindelse med fyringsrunder?

Det er min fornemmelse, at dette ikke er tilfældet.

Redigeret 19-11-2012 kl. 14:09Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.