Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

HR-afdelinger (5/8)


 (slettet)
(21) 11-09-2012 kl. 13:03

Jeg har en del års ledererfaring fra en ganske stor IT virksomhed. Det er mit klare indtryk, at specielt de ansatte så det som et plus ved virksomheden. De foretog sig mange af de opgaver som Marlene allerede har nævnt.
Derudover er det ligeledes mit indtryk, at mange af de ansatte værdsatte, at de kunne kontakte HR funktionen med diverse problemstillinger, de ikke umiddelbart ville bringe på banen overfor deres nærmeste chef.

Som chef med personaleansvar er det nu heller ikke mit indtryk at vi tog skade af, at HR afdelingen sparrede os på forskelligvis, således at man altid huskede det menneskelige aspekt. (slettet)
(22) 11-09-2012 kl. 13:13

Svar på indlæg nr. 20 af Smiling Man:

Hvis man skal kunne forstå tankegangen bag teambuildingskurser og samtidigt kunne se fornuften i at afholde sådanne kurser, skal man være enig i følgende virksomhedsfilosofi.

En virksomheds resultater afhænger ikke udelukkende af dets faglige kompetencer. Virksomheder med en stærk "vinderkultur", et stærkt socialt og kollegialt sammenholdt, lyst til vidensdeling osv. klarer sig langt bedre end virksomheder, der udelukkede fokuserer på faglige kompetencer.

Kort sagt "virksomheder med homogent team, klarer sig bedre end virksomheder, der hovedsageligt består af en flok individualiter. (slettet)
(23) 11-09-2012 kl. 13:22

Svar på indlæg nr. 22 af Mr_mike:

Hvis man vil tvinge en bestemt "ånd" ned over selvstændigt tænkende mennesker via ligegyldige aktiviteter (som dem, jeg beskrev tidligere), så undervurderer man mennesker. Og man risikerer, at de føler sig betragtet som børn man kan præge på banal vis.

Det er velkendt, at suggestionen, som hypnose bygger på, yderst sjældent virker på intelligente mennesker, der er gode til kritisk tænkning.

Det er en tilsvarende fejl, man begår, hvis man forsøger at lave en tosset aktivitet for mennesker af denne type.

Jeg vil helt ærligt påstå, at en virksomhed skader forholdet til sine (intelligente) medarbejdere ved netop at udsætte dem for noget, der bygger på en sådan tankegang.

Man siger indirekte til de ansatte: Vi mener, I er dumme nok til kunne få noget ud af det her.

Det er på linie med at benytte horoskoper eller numerologi på dybt ikke-troende medarbejdere: De føler sig (forståeligt nok), som om de bliver betragtet som nogen, man kan narre til at hoppe på noget, de foragter. (slettet)
(24) 11-09-2012 kl. 14:09

Svar på indlæg nr. 23 af Smiling Man:

Er det redskabet teambuilding du blot ikke bryder dig om, eller er det også den virksomhedsfilosofi jeg blev ? (slettet)
(25) 11-09-2012 kl. 16:31

Svar på indlæg nr. 24 af Mr_mike:

En virksomhedsfilosofi har jeg skam fuld forståelse for. Og den bør medarbejdere naturligvis rette sig efter.

Det, jeg har et problem med, er tankegangen (som teambuilding og lign. kan være udtryk for), hvor firmaet forsøger at presse medarbejderne gennem et (underligt) forløb med en tro på, at dette forløb ændrer medarbejdernes tankegang.

Det er tænkeligt, at mange medarbejdere føler sig tvunget til at give udtryk for, at det var et meget givende teambuilding-kursus. Men rigtig mange føler sig latterliggjort - af de grunde, jeg nævnte før.

Jeg er heller ikke enig i, at homogenitet automatisk er det optimale. I stedet tror jeg, at man får medarbejdere med en større ansvarsfølelse for firmaet og bedre samvær med kollegaerne, hvis disse medarbejdere fornemmer, at de godt må være sig selv - i modsætning til at skulle underordne sig snævre homogenitetskrav.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.