Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Basisk kost efter indtag af NSAID (1/9)


Anonym (Opretter)

(1) 28-08-2012 kl. 22:19

Jeg er i den uheldige situation, at jeg pga. gigt har fået nogle smertestillende piller (NSAID). Jeg har desværre her på det sidste reageret kraftigt på dem, med stort mavebesvær. Efter aftale med lægen, er jeg holdt op med at tage NSAID.
Nu har jeg i længere tid været på en kur af havregrød, A38, grønsager og kogt fisk. Jeg er ærlig talt træt af den kur - og har tabt 6 kg.
Jeg har spurgt både min læge og en diætist, hvad jeg kan spise, men det ved de ikke, bortset fra, at det ikke skal være for syreholdigt (kaffe, alkohol, sodavand mm.)
Jeg skal bare prøve mig frem. Ja, tak lettere sagt end gjort. Er der nogen herinde, som har prøvet det samme, og har nogle gode råd om, hvad man kan spise, så maven kommer i orden igen? Mange tak! (slettet)
(2) 28-08-2012 kl. 22:22

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Mange får ondt i maven ved medicinindtagning, da det ætser mavesyren. Kronisk syge der er nødt til at tage smertestillede eller andet medicin og døjer med maveproblemer får ofte noget medicin mod dette. Underligt din læge ikke har tilbudt det. (slettet)
(3) 28-08-2012 kl. 22:29

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Jeg får Omeprazol til at afhjælpe maveproblemer p.g.a stærk medicin. De neutraliserer mavesyren. De er på recept.

Nu skriver du ikke hvilke problemer du har. Er det svie, forstoppelse og/eller smerter? (slettet)
(4) 28-08-2012 kl. 22:51

Svar på indlæg nr. 3 af FioniaDK:

omeprazol er mavesårsmedicin? ike....jeg mindes min x fik en kæmpe penicilinbehandling hvor han fik ordineret paraguhrt oveni for at tage mavebesværet (slettet)
(5) 28-08-2012 kl. 22:56

Svar på indlæg nr. 4 af crisou3:

Det er syreneutraliserende - ikke specielt til behandling af mavesår. Ihvertfald ikke i mit tilfælde.

Paraghurt er mælkesyretabletter, som kan bruges i tilfælde af diarrè ved fx turistmave og penicillinkure, men de er ikke særlig effektive. Der findes andre, som har en bedre virkning.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.