Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Kongeåstien. (2/2)


 Woodpecker, 62
(6) 06-08-2017 kl. 22:15

Svar på indlæg nr. 5 af Woodpecker:

Vandreturen måtte endnu engang udsættes.
Lørdag blev afviklet et ultra- eller etapeløb på stien, hvor videoer viste, at løberne gik i vand til knæene.
I stedet blev de øvrige deltagere foreslået at gå et par ture nær Kolding og alle fire tilmeldte deltog i den første del ved Harteværket.
To deltagere tog med mig ud til en tur omkring Ferup Sø og gennem Stubdrup tilbage til p-pladsen ved Dybvadbro Station.
Vi havde en hyggelig dag i rimeligt vejr. Birgitta, 72
(7) 30-10-2017 kl. 13:36

Sommeren har været usædvanlig våd i år.. jeg er selv gledet nogle gange i naturen på mine daglige hundelufteture.
Det har vist været over det meste af Danmark..

Vi må bare håbe på bedre vejr til næste år.

Eller måske kan man lave en december-tur. Hvis der er frost i jorden kan det også være glat. Men ikke nær så glat som smat-mudrede stier og styrtregn.

Så kan man samle fine små lærkekogler og andet til juledekorationerne.. Woodpecker, 62
(8) 30-10-2017 kl. 14:57

Svar på indlæg nr. 7 af Birgitta:

Det har været en underlig sommer. Det har næsten været konstant fugtigt, men med næsten daglige perioder med tørvejr og sammenhængende timer med solskin.
Jeg har selv været ude på en senere etape, end den der var planlagt vandring på. Men en at planlægge en vandring på Kongeåruten for en gruppe har jeg forlængst opgivet for i år.
Som løber kender jeg en del ruter på mere vandreegnede steder, så vi har heldigvis jævnligt mødtes til vandreture her i SydDanmark.

Jeg har foreslået et andet medlem af FB-gruppen, at jeg lægger en plan, hvor vi udlægger en etape af Kongeåruten for hver måned fra april til september. 2018 Hvis turen så må aflyses på grund af vejret, er det bare ærgerligt. Men forhåbentlig finder jeg selv hele ruten igennem. Birgitta, 72
(9) 01-11-2017 kl. 07:21

Svar på indlæg nr. 8 af Woodpecker:

Jeg synes at hele året har været konstant VÅDT. De små solstrejf, der har været, har ikke været nok til at tørre pløret på stierne.
Nu går jeg ture, dagligt, i mit begrænsede område. Men det har altså været ekstremt her. F.eks blev der sidste år anlagt en fin, bred grussti til cyklister og fodgængere, ned gennem vores skov..
Men hver gang der kommer et nyt skybrud, så fosser vandet ned af stien. Og graver nye dybe revner i grusbelægningen.

Det er ikke sjovt at hverken gå eller cykle på.

Men de egentlige små skovstier står under vand. Ikke overalt, men mange steder må man nærmest svinge sig fra træ til træ, for at undgå at glide i mudderet.

Og hunden bliver ubeskriveligt snavset. For hun er ret ligeglad med mudderglatte stier. Hun har jo fire ben at stå på..

Forhåbentlig starter vi på et nyt og bedre år om et par måneder.. Vejret har da været noget af en oplevelse.... men af den trælse slags..

Det er nok en god plan at planlægge en tur hver måned. Hvis vejret så igen driller, så kan man bare se frem til den næste planlagte tur.
Og natur-ture kan sagtens gås alene. Det er bare også dejligt at have nogen at dele med.. Woodpecker, 62
(10) 23-03-2019 kl. 11:59

Måske skulle jeg lige komme med en opfølgning til dette emne.
Vejret i 2018 var så fantastisk, at jeg kunne udlægge plan med vandring på seks etaper på Kongeåstien, hvor vi tog de første ca. 7 km som en rundstrækning. Vi gik langfredag og var otte deltagere.
Deltagerantallet faldt efterhånden som vi kom væk fra Kolding, men kun en enkelt gang måtte jeg tage turen alene. Deltagerantallet blev 8, 5, 4, 1, 2 og 2.
Distancerne 7.1, 16.7, 11.6, 8.7, 11.9 og en rundstrækning på 13,6 km.
Der var tørvejr på alle ture, og kun på den alleførste tur var gummistøvler absolut nødvendige.
Udover disse ture deltog jeg i et løbsarrangement, hvor jeg løb to etaper på i alt ca. 21 km på Kongeåstien. Men det er for hårdt for en gammel mand, som mig. Nøjes nok med en enkelt etape i år.
Inden længe planlægger jeg en vandretur i skoven ved Hindsgaul Slot ved Middelfart. Nogen interesserede?Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.