Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Kalk på fliser (1/3)


 (slettet)
(1) 13-07-2014 kl. 23:26

Mit gulv i min brusekabine er fliser, der ligner (er) røde mursten og jeg aner simpelthen ikke, hvad jeg skal stille op med de grimme kalkpletter, der med tiden er kommet. Eddike samt alle andre former for kalkfjerner, trækker kalken i fliserne ud og har ført til endnu mere kalk.

Hvad kan fjerne det?

Redigeret 13-07-2014 kl. 23:28 (slettet)
(2) 14-07-2014 kl. 01:19

Svar på indlæg nr. 1 af Malle:

Prøv at smide et billede med :) (slettet)
(3) 14-07-2014 kl. 07:15

Svar på indlæg nr. 1 af Malle:

Prøv at google disse ord, der kommer et hav af gode råd op, men bl a dette råd:

samvirke.dk/forbrug/raad-og-tips/sa...

Når du har fået dine fliser rene, og fyldt fugerne ud igen, så kan du med stor fordel smøre bilvoks på dine fliser, så preller vandet af og kalken sætter sig ikke fast mere... Smør voks på igen når du fornemmer at den voks der sidder ikke er god mere, jeg vil tro en gang månedligt. (slettet)
(4) 14-07-2014 kl. 10:29

Svar på indlæg nr. 2 af Hunden:

Du kan se billede af hende i hendes fotoalbum.... (slettet)
(5) 14-07-2014 kl. 10:54

Svar på indlæg nr. 1 af Malle:

Du kan gøre som der beskrives i 'Habibs' link, altså f.eks. lægge køkkenrulle ud over hele gulvet og så hælde eddike på og lade det stå. Gør det gerne i fugtigt vejr og ikke når det er for varmt, så tørrer det ikke så let/hurtigt ud, og tilfør eddike jævnligt så det ikke tørrer ud, tørrer det ud er det ikke aktivt mere. Så ja, et heldagsprojekt, og når du fjerner køkkenrullen fra gulvet, skal gulvet have en ordentlig skuring for at fjerne det opløste.

Du kan evt. først vaske gulvet grundigt med en grundrens, skylle det af og så lige fise en gang vand med eddike over og skylle af inden du starter på ovenstående. Fordi der på et badeværelse både er kalk og sæberester, sæbe opløses ikke af kalkfjerner så derfor i slemme tilfælde en god ide at vaske dem af først, så kalkfjerneren derefter kun skal arbejde med kalken og ikke med sæberester.
Skyldningerne er vigtige da kalkfjerner og grundrens ophæver hinandens effekt!

Hvis du er sikker på at det er mursten, så kan det også slibes af, det gør man jo på huse ved facaderenovering. Jeg vil tro at det kan klares med en god slibemaskine og godt sandpapir hvis ikke det er mange kvadratmeter, men det vil sikkert støve ad helvede til. Vil foreslå at hvis du vælger dette at du finder 3-4 gamle løse mursten, altså på genbrugspladsen eller lign. og forsøger på først.

Og igen, behandl gulvet med noget bagefter som er smudsafvisende, men pas på det ikke bliver for glat, man kan også få noget der hedder stenolie og de typer jeg kender er ikke lige så glat som voks.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.