Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Boganmeldelser fra Læsehesten (40/41)


 (slettet)
(196) 01-08-2014 kl. 21:54

Khaled Hosseini fascinerer mig, med hans malende fortællinger. Hans ord minder om Rumis digte, livgivende tårer tabt i ørkenens sandkorn.

”Og bjergene gav genlyd” af Khaled Hosseini, er måske nok hans bedste bog. Fra start til slut, vender man side efter side, hungrende efter en afslutning. En afslutning på årtiers søgen, efter rødder, savn og identitet. Selv om man føler sig snydt af bogens happy ending, lukker man bogens sidste side, med livets kendsgerninger, som ikke skelner mellem tro og kår, men med et glimt om håb.

For år tilbage læste jeg Elaine N. Aron´s bog ”Særlig sensitive mennesker”. Jeg græd ved slutningen, inden mine børn skulle i skole, og jeg glemmer aldrig deres bekymring i øjnene. Var jeg ved at miste forstanden? Eller havde jeg endelig fundet mine rødder?

Vi forsegler vores tro, vores viden, på et papir, et pergament. Men, er det ikke i os selv vi skal finde vores begyndelse?

”Og bjergene gav genlyd” er en plads værdig på boghylden.

God fornøjelse. (slettet)
(197) 02-08-2014 kl. 06:15

Svar på indlæg nr. 196 af Poetica:

Tak for alle dine anmeldelser. Selvom jeg ikke selv læser så meget, giver de stof til eftertanker og måske får jeg lyst til at læse. (slettet)
(198) 05-08-2014 kl. 08:58

”Er empati medfødt eller kan det læres?”

Det er sjældent, at jeg læser en bog 2 gange....Eller, faktisk læser jeg aldrig en bog 2 gange, for selv om der går flere år imellem, husker jeg starten, højdepunkterne og slutningen i hvert enkelt bog. Alligevel, pga. bogkrise, snuppede jeg en af mine yndlingsbøger fra reolen, og genlæste den.

Jeg har læst Jojo Moyes andre bøger, men hendes mesterstykke, og en af de bedste bøger skrevet i lang tid, er nok ”Mig før dig”. Fra første side fortaber man sig, nakkehårene stritter og gåsehuden vibrerer. For hvert kapitel vurderer man, i sit stille indre, sine holdninger til aktiv dødshjælp, knusende sorg, gribende kærlighed, stædig viljestyrke og mest af alt, den forunderlige livslyst. Selv om jeg nu har læst bogen 2 gange, ender mine holdninger ikke det samme sted, som første gang.

”Mig før dig” af Jojo Moyes, fortjener ikke kun den bedste plads på hylden, men også at blive læst igen og igen.

God fornøjelse. (slettet)
(199) 08-08-2014 kl. 16:36

”Når Døden fortæller, skal man virkelig lytte”...Citat Døden.

Når et land har hvilet i Dødens favn, og fået en chance mere, har det altid samlet stumperne sammen, og bygget det op igen. Tyskland, Korea...Hvis de kunne, hvorfor kan andre så ikke også gøre det? Savner de Dødens favn så meget, at de spilder chancen igen og igen?

”Jeg har i årenes løb set så mange unge mænd, som tror, de løber efter andre unge mænd.
Det gør de ikke.
De løber i favnen på mig”...Citat Døden.

Egentligt opdagede jeg den ved et tilfælde, en anmeldelse af filmen, over den. Titlen gjorde det klart, at jeg var nødt til at læse den, før jeg så filmen. ”Bogtyven”, af Markus Zusak...Alene det, at det er Døden, der skriver bogen, giver ordene liv, sætninger mening, gør at man læser, læser og læser. For hvor tit fortæller Døden? Og lytter mennesket virkelig? Man skulle ikke tro det, vel? Hvor mange gange skal historien gentage sig, på hvor mange sprog, før vi fatter, at Døden også kan blive træt?

Jeg vil ikke fortælle så meget om bogen, andet end, jeg håber den bliver oversat til alle sprog. Og at mennesket vil læse/lytte til den.

God fornøjelse(?) (slettet)
(200) 13-08-2014 kl. 13:34

”Nogle gange overgår virkeligheden fantasien...”

Henrik Day Poulsen er aktuel med en ny bog, ”Hverdagens Psykopater”, som der desværre er flere måneders ventetid på, på biblioteket. Ventetiden kan dog udnyttes ved, at læse en af hans andre bøger ”Psykopater/Fanatikere”, som via cases, fortæller om psykologiens mest spændende område, nemlig psykopater, både i ental og i flertal. Selv om Henrik, i sine cases, overdriver, så er han ikke langt fra virkeligheden. Faktisk kan man sige, at fra tiden, dengang bogen blev skrevet, og så til nu, så er de fleste cases den dag i dag meget almindelig forekommende, hvilket i sig selv er lidt bekymrende.

”Psykopater/Fanatikere” giver læseren et forståeligt indblik i et ellers kompliceret sind, som de fleste af os besidder, men stadig ikke løsningen på gåden. Godt nok har psykiatrien, i de seneste år, modtaget en stadig voksende økonomisk støtte, men resultaterne udebliver på ubestemt tid.

God fornøjelse.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.