Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Kæmpepanda til Københavns Zoo (2/2)


 (slettet)
(6) 20-05-2014 kl. 10:37

Jeg kunne godt tænke mig at komme i zoo, men er bange for ikke at blive lukket ud igen.

mvh
Velton (slettet)
(7) 20-05-2014 kl. 13:52

Svar på indlæg nr. 5 af lysspreder:

Eneste gang jeg har været i Kbh. Zoo var i '12 da den arktiske ring lige var åbnet - sikke en skuffelse...dyr på så lidt plads er bare ikke ok!

Sammenlignet med det isbjørneanlæg de har i Ålborg Zoo er Kbh. sølle mht. pladsen - det lader så til Kbh. har åbnet det gamle anlæg også der nu er mere plads, men når man betænker omkostningen ved at bygge den arktiske ring er opgaven ikke løst tilfredsstillende når det kommer til pladsen til isbjørnene, og det kunne også ses på dyrenes adfærd som nærmest var enerverende gentagelse....der er meget, meget langt fra Kbh. Zoo til Skandinavisk Dyreparks isbjørneanlæg i Kolind på Djursland hvor bamserne har 1 stort anlæg på 20.000 kvm + flere mindre, og hvor man ikke ser den gentage-adfærd som kunne ses i Kbh. Zoo.

Ved godt en zoo altid er bundet af pladsrestriktioner - man kan ikke bare udvide eller trylle mere plads frem, men man kan reducere antal arter for at skaffe ekstra plads til mere pladskrævende anlæg, men det er åbenbart ikke noget Kbh. Zoo gør så meget i, for synes bestemt ikke en del af anlæggende lever op til den standard der er forventligt i 2014 - mht. løver, næsehorn og giraffer så er de alle savannedyr og dermed pladskrævende - løvenanlægget i Kbh. er....småt... diplomatiskt sagt - opgaven med løver på begrænset plads er løst langt bedre i Ree Park og Ålborg Zoo end i Kbh bla. fordi man har valgt løverne på bekostning af noget andet - i Ålborg valgte man sumatratiger og asiatiske løver på bekostning af leoparder = mulighed for større anlæg til løver og tigre. Ålborg fik nyt rovdyranlæg i 2012

I Ree Park har man fra start valgt et mindre anlæg af hensyn til publikum, og for at finde plads til det i parken, men det er indrettet med DYRENES velfærd for øje som det primære, så der er plads til fred, til aktivering, til hvile og til social adfærd på et areal på ca. 1 hektar som er forholdsvist lille, men passende for en løveflok på 3 - 4 voksne + unger.

Kbh. Zoo burde kikke udover deres egen næsetip i højre grad end nu, for godt nok er der også fine anlæg i Kbh. Zoo, men der er også opgaver som ikke er løst godt nok som det er nu - der mangler noget nytænkning og noget innovasion, og en prioritering med henblik på at forbedre forholdene for bla. rovdyrene og savannedyrene generelt.

Den eneste gang jeg har været i København Zoo var der ikke eet eneste grønt græsstrå i indhegningen ved næsehornene...alene det billede indikerer der er opgaver der skal løses.... (slettet)
(8) 27-05-2014 kl. 16:50

Svar på indlæg nr. 7 af popeye:

Korrektion:

Var i København Zoo den 11. maj 2013, og ikke i '12 som tidligere skrevet.

Min holdning til Kbhs Zoo og indretningen er den sammeLove.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.