Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Hvor gammel skal en hund være, før den må få loppekur osv.? (2/3)


 (slettet)
(6) 10-01-2007 kl. 12:30

Svar på indlæg nr. 5 af Sweetheart:

Jatak og det er lige et godt råd hold dig lagt væk fra dise hunde der er indført fra di lande se lige vad dyrnes beskytelse skriver op til fler er inten ødsyge dør kort efter og vist den skal rejse fra grækenland kan du ikke værer sikker på det er den hund du valgte

Der er ren og skær hundehandler der har dise hunde til inten vidersalg og di penge for ders hunde er en dårlig indvistering der er set rejninger på over 30 til 60 tusinde på grund af hundene var så syge di burte værer aflivet

det kan ikke understreges nok udanset vor sød en hvalp er fra ander lande så lad vær med at få hjetet til at løbe af med jer

det er ikke risikoen vær og mange har fortut men husk at se ekspel på en hundefrabrik i tv mener det er i aften den 10/1 men kan ikke huske programet

det kan give tanke til efterspil at i fremtiden køb kund hund ved små opdræter og gerne i kluber der har en regl om hd test tvang derve sikker i jer sunde og kryptiske hunde

jeg undskyler mit indlæk lyder lit men har set så mejet fra dise hundehandler smat frabriker at di burte spræes inde og aldig have noget med dyr at gører (slettet)
(7) 10-01-2007 kl. 13:03

Svar på indlæg nr. 1 af Tjalfe:

Steriliseres: efter første løbetid, men hvorfor? Dyr er gode til at holde sig rene der.

loppekur fra 10-12 uger-brug frontline i nakken(tåles selv af gravide tæver)


ormekur fra ca 6 uge og derefter en gang årligt-efter behov


vaccine..8 uge og 12 uge og derefter en gang årligt..

og hvis den ska udenlandsk osse mod rabies mm...


dyrlægen ka let vurdere alderen på feks tænderne.

Er den fra udlandet er den sandsynligvis rabiesvaccineret og hundesyge- da det ellers er skrupulovligt og farligt at indføre den her i landet-det er mega uansvarlighed at gøre det-

/tidl. vet.assistent

Redigeret 10-01-2007 kl. 13:07 (slettet)
(8) 10-01-2007 kl. 13:17

18-04-2006 - Hunde

Så sent som i weekenden har BT og DR endnu engang dokumenteret, hvordan skrupelløse hundehandlere fortsætter med at importere hvalpe opdrættet under kummerlige forhold i Østeuropa. De mange importerede hvalpe lider en ynkelig skæbne, fordi de er opdrættet under dybt kritisable forhold. De er taget for tidligt fra deres moder og har været udsat for stress. Dyrenes Beskyttelse finder det uforståeligt og oprørende, at nogle personer kan behandle levende væsner på denne måde. Foreningen kræver derfor, at man endelig gennemfører en stramning af lovgivningen vedrørende handel med hunde.
- Nu må justitsministeren få færdiggjort lovgivningen, der skal regulere hundehandlere. Vi har ventet på lovgivningen i årevis. Dyreværnsrådet kom for mere end 2 år siden med et klart forslag til lovgivningens indhold. Mens vi venter på lovgivningen lider hundene, siger Ole Münster, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

- Samtidig må vi også meget kraftigt opfordre kommende hundeejere til at se sig godt for, når de køber hund. Når en racehund kun koster det halve af, hvad denne race normalt koster, og de ikke har papirer, så skal man ikke købe hunden. Ved at købe hvalpene er også hundekøberne med til at opretholde lidelserne for hunde, der opdrættes i de østeuropæiske lande, fortsætter Ole Münster.

Den stigende interesse for visse hunderacer gør, at efterspørgslen ikke kan dækkes af hvalpe opdrættet i Danmark. Det har betydet en stigende import af hvalpe - hovedsagelig fra Østeuropa. Disse hvalpe sælges videre af mellemhandlere. Typisk til en pris som ligger under prisen for en dansk opdrættet hvalp.

Der er ingen sikkerhed for, at disse hvalpe er opdrættet under ordentlige forhold - herunder har haft tilstrækkelig kontakt med mennesker. Og selvom hvalpene først må importeres, når de er mindst 8 uger gamle (med mindre de følges af tæven), så er der ingen garanti for, at hvalpene i oprindelseslandet ikke er taget fra deres mor før dette tidspunkt. I mange lande er der ikke lovgivning på dette område.

Desuden bliver hvalpene transporteret i en meget følsom periode i deres liv - ofte under nogle skrækkelige forhold. Dette kan påvirke hundens adfærd resten af livet.

Alt dette betyder, at mange importerede hvalpe er syge pga. stress, risikerer at dø tidligt eller udvikler alvorlige adfærdsmæssige problemer, som fører til aflivning.

Mange hvalpe importeres illegalt, uden eller med forfalskede papirer og uden de nødvendige vaccinationer. Det betyder risiko for indførsel af sygdomme til Danmark.

Dyrenes Beskyttelse har flere gange skrevet til Justitsministeren med en klar opfordring til at få gennemført lovgivningen, så ikke flere importerede hundehvalpe skal lide. (slettet)
(9) 10-01-2007 kl. 13:35

Når hunden er familiens herre
31-05-2006 - Hunde

Hvert år bliver 12.000 hunde aflivet i Danmark på grund af adfærdsproblemer, og det er ofte meget unge hunde under tre år, der må lade livet. Det er alt for mange aflivninger, mener flere eksperter. Jørgen Mikkelsen, dyrlæge med speciale i hundeadfærd på Åbyhøj Dyreklinik mener, at mange aflivninger kan undgås, hvis blot hundeejerne rådgives korrekt.

- Det handler jo dybest set om adfærdsregulering, siger han og henviser til, at de fleste hunde godt kan hjælpes til at blive ordentlige og rolige hunde. Direktør for Dyrenes Beskyttelse Ole Münster mener, at man skal tænke sig godt om, inden man anskaffer sig en hund. En hund kræver nemlig meget opmærksomhed, siger han. Samtidig tager han kraftigt afstand fra de folk, der køber billige hunde fra Østeuropa. (slettet)
(10) 10-01-2007 kl. 14:20

Svar på indlæg nr. 7 af Swanhilde:

Hej Swanhilde!

Tak for svar. Jeg glemte jo helt at skrive, at vi bor i Grækenland og det altså er en gadehund herfra. Og at det er en han. Men godt at vide, at loppekur er ok efter 10-12 uger, for så gammel tror jeg bestemt han er.

Hilsen TjalfeLove.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.