Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

min hund skider og pisser hvor den vil (1/6)


 (slettet)
(1) 03-12-2006 kl. 07:37

ja mangler et venligt råd til min hund.

Ligger han i sofaen og man siger ned så når han endelig lusker ned pisser han en tår på vejen, virker ik som angst.
Han kan gå ude heeeeele eftermiddagen og når man lukker ham ind, har han lige frem tralvt med at komme ind for at tisse i gangen.
Han vil ik skide uden for det skal være i gangen.
Han kravler gerne op i min seng og tisser, har han gjort to gange nu, og det er det eneste tidspunkt jeg bliver gal.

jeg vil ik slå min hund men kunne godt bruge nogen andre råd til hvad jeg kan gøre, vi bor på en stor gård og har en have på næsten 1 hektar der er indhegnet med 1.8 meter højt hegn så han kan godt gå ude hele tiden, men vil bare så gerne have ham inde.
Han er tre år gammel af racen basset hound jeg købte ham for 4 uger siden ca. I den blå avis tidligere ejer sagde han var en problem fri hund, om de er fulde af løgn eller om problemerne først er opstået nu aner jeg intet om, problemerne har været der fra dag et.
HVAD GØR JEG ???

Redigeret 03-12-2006 kl. 07:38

Redigeret 03-12-2006 kl. 07:39 (slettet)
(2) 03-12-2006 kl. 08:53

Svar på indlæg nr. 1 af sonor:

Hej - det KAN være fordi den er bange for at besørge udenfor. Men for at finde ud af det, skal man vide mere. Hvor gammel er den? Bor den sammen med andre hunde ? Den synes måske at verden udenfor din bolig er "farlig" fordi der er færd af andre dyr, som er placeret over din hund i hierakiet. Du må ALDRIG straffe din hund for at gøre noget negativt. En hovedregel er: Beløn positiv adfærd, ignorer negativ adfærd. Først får man får lidt mere at vide om hundens omgivelser og andre vilkår i hundens liv, kan man give nogle flere råd om, hvordan du løser det.

Det KUNNE være at indhegne et lille område udenfor, hvor KUN din hund kan være.

Når man opdrager en hund, skal man altid kigge indad og spørge: Hvorfor gjorde den ikke som jeg bad den om, hvad gjorde JEG forkert. Og husk altid når du henvender dig til en hund: Når du lærer hunden en ting, så forstår den 10% af dine ord - og 90% af dit kropssprog!

Held og lykke (slettet)
(3) 03-12-2006 kl. 08:59

Svar på indlæg nr. 1 af sonor:

hejsa. sikke et pisse problem du har kan huske det fra min egen. Og har fået at vide at det er et dominans spørgsmål. Hunden fortæller dig, at det er den der er boss derhjemme. Min gjorte det samme da den var "teen". Nu gør den det "kun" når vi er ude hos andre. Hvilket også er næsten værrere. Men så kommer den bare ikke med ud til andre mere.
Prøv at ligge en udfoldet avis. der hvor den pisser-skider. langsomt rykker du efterhånden avisen tættere og tættere mod døren. for til sidst at vise den at nu er avisen altså udenfor døren. det skulle hjælpe. Begynder den at gøre ved siden af avisen. skubber du avisen under den når den gør det. eller hvis for sent viser den hvor avisen ligger når den har gjort det. Pas på med at skælde ud og virke "dominerende". da det ikke vil hjælpe en meter. Det fortæller bare din hund, at hans "bitch" (dig) er i tvivl om hvem der bestemmer, og problemet bliver endnu værrere altså hold den søde stemme når den gør det, selvom du har lyst til at smide den ud af vinduet

du kan altid skrive hvis du har probs. med den også privat. Har selv en grand danoise/labodor/rottwieller blanding (65 kg) med diagnosen Damp ! (ja den er sku god nok 65 kg, forstyrret magtsyg han) og den har jeg på nu 4 år fået til en gemyttelig rolig familiehund

Redigeret 03-12-2006 kl. 09:01 (slettet)
(4) 03-12-2006 kl. 09:58

Svar på indlæg nr. 1 af sonor:

Hejsa

Jeg har læst om dit problem andg. din hund. Det første du skal gøre er at henvende dig til de tidligere ejere en gang til og spørge om de osse havde problemer med at den tissede m.m. inde i huset. Problemet kan absolut ikke være opstået i de 4 uger du har haft den, da hunden er 3 år gammel.


Jeg har nogle gode råd som jeg gerne vil skrive om til dig på et andet tidspunkt, men det bedste ville være hvis du henvendte dig til en hundepsykolog.

Mvh. Kirsten (slettet)
(5) 03-12-2006 kl. 13:19

Svar på indlæg nr. 1 af sonor:

Ja, det var jo ikke så godt...
Det er hvad der kan ske i en periode med en "genbrugshund".

Hvis han tidligere har været vant til at komme ud og gå ture hvor der er spor af andre hunde, så kan han slet ikke finde ud af, at det skulle være paradis at have sin egen hektar at skide på.

Køb en snor til ham og gå nogle gode lange ture med ham på bestemte tider hver dag. Og ROS!!!!! ham, -evt. med godbidder- når han producerer noget på jeres gåture.
Med tiden vil du kunne nedsætte antallet og længden af turene. Men i starten skal han ud og gå tit. Og på faste tider.

---Har selv haft hund(e) 35 år.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.