Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

er det {godt} for børn at have søskende? (18/19)


 (slettet)
(86) 05-04-2012 kl. 13:41

Svar på indlæg nr. 30 af Stinapigen:

Hvad angår barnløse par, så er det en helt anden og kæmpestor diskussion, som du nu starter på. De er nok meget bevidste om, at det at få børn er noget ganske grundlæggende. For nogle er det en sorg, som de aldrig kommer over – for andre er det et bevidst valg.

Hvad skal jeg sige? Jeg er ikke sikker på, at man er lige vidt, for det er ikke helt det samme. Jeg har jo mest skrevet om enebarnet som voksen og som ung – ikke som barn. For et barn er savnet af en far en stor og grundlæggende ting. Et livsvilkår som kan sætte spor på rigtigt mange måder. Og det er jo en helt anden debattråd. Det at mangle en søskende som lille barn er dog noget, som mange forældre kan tale med om. Børn ønsker søskende også langt op i alderen.

"præcis det med at tænke.. min veninde tænker mere end hun mærker. for hun burde lægge sit fokus andre steder."
Du har så en bedre ide om, hvad din veninde gør forkert end jeg som ikke kender hinanden kan have. Du ved, at hun bør lægge sit fokus andre steder. Et savn af et ekstra barn er dog nok alligevel helt reelt og ægte.

"nej der er vel intet mærkeligt i at HUN ønsker sig et barn mere.. men at det skulle være hendes barns behov... det er jo faktisk der hun prøver at begrave den for hun ved godt at det ikke er smart at få et barn mere når hendes liv er som det er".
Ingen børn beder om at blive født. Hver gang vi voksne vælger at sætte et barn i verden, så er det da helt klart ud fra vore egne behov. Så kan det være meget forskelligt, hvad der er af acceptable årsager til at føde børn. De årsager ændrer sig fra land til land og fra historisk periode til periode. Det forekommer mig alligevel, at din veninde måske har ret, når hun ’begraver årsagen’ hos sit barn.
Vi andre kan være hurtige til at vurdere på andres liv, hvornår det er smart eller ej at få børn. I sidste instans er det jo kun hende selv, som bestemmer….

"når man ønsker sig børn er der nogle rammer der bør være opfyldt først uanset om der er en far eller ej. jeg har altid ønsket mig tre børn. nu har jeg to guldklumper og jeg kan godt have stor krise over at jeg ikke skal have flere. men det har simpelthen været så hårdt at blive alene med dem at jeg på ingen måde ønsker at opleve det igen og den bekymring jeg kan opleve omkirng mine drenge ønsker jeg ikke at have for et nyt barn. så jeg må glemme drømmen om et barn mere indtil der kommer en der kan overbevise mig om det modsatte".
Jeg er nok ikke helt enig med dig i, at der skal være nogle rammer, der bør være opfyldt. Hvis det standpunkt skulle så fast, så var der nok kun meget meget få børn, der blev sat i verden. Det forekommer mig, at alt for mange i vores del af verden har mere travlt med at få rammerne i orden end med at elske deres børn og leve et dejligt liv med dem.

Det at undvære et tredje barn pga. parforholdets forlis er ikke helt ualmindeligt. Her vil jeg lige gentage mig selv: det er hårdt at være forældre – uanset om man er alene eller ej! (slettet)
(87) 05-04-2012 kl. 13:56

Jeg er nr. 5 ud af 5.
Mine forældre skulle nok være stoppet efter nr. 2.

Men det kunne man ikke dengang. Der kom de børn, der kom, og det kunne man ikke lave meget om på.

Jeg synes det er rigtig, rigtig fint, at man i dag for det meste kan få de børn, man føler man har overskud til. Hverken færre eller flere.

Det kan være godt at have søskende. Det kan også være et helvede. Det er et spørgsmål om forældrenes overskud.

Og det kan være pragtfuldt at være enebarn... Men det kan også være meget ensomt.

---Det er GODT for børn at have præcis de søskende, som forældrene har overskud, lyst og kærlighed til.
Om det er 0 eller 10 søskende, det er underordnet. (slettet)
(88) 05-04-2012 kl. 13:59

Svar på indlæg nr. 1 af Stinapigen:

Min bror og jeg var næsten enebørn, der er 9 år imellem os jeg er den ældste, så jeg havde absolut ingen glæde af ham dengang, først for ca 30 år siden, er vi blevet søskende for alvor gudskelov da... Idag er min bror knapt 46

Min søn er enebarn, og har trives med det, jeg fravalgte at få flere børn da jeg havde fået ham, jeg blev steriliseret, og jeg mener at jeg gjorde et godt valg dengang og nej jeg fortyder ikke.... At min søn måske har manglet søskende ja jo.... men sådan skulle det ikke være, og jeg har forsøgt at få det bedste ud af vores situation, sørge for at han var sammen med andre børn havde venner på samme alderstrin.

Jeg ser min søn som en harmonisk ung mand og uden det savn der måske var der engang.... Han har altid holdt af at være sammen med små børn, så jeg er ikke i tvivl om at han ville havde været en dejlig bror at have for eventuelle søskende. Den nænsomhed og det nærvær han har med mindre børn kommer ham tilgode hos eventuelt fremmede børn... og igen måske engang til hans egne... og det er en god ting.

At have søskende er en god ting, men kan bestemt også være en pestilens.... så jeg er helt tilfreds med at have fravalgt flere børn dengang jeg gjorde det..... Og jeg ser det ikke som et must at have søskende eller at få flere børn.... det er i min verden et misforstået redebyggeri..... denne higen efter mange børn...... 1 barn er rigeligt.... men det er min mening.... og kun min... (slettet)
(89) 05-04-2012 kl. 14:06

Svar på indlæg nr. 1 af Stinapigen:

Kan hun ikke bare få et barn til, --uden mand?
Hvis hun har overskuddet til det, så er det da bare at gå i gang.

Måske finder hun så med tiden en bonusfar til begge sine børn, måske gør hun ikke. Hvis hun mener at det er bedst for hende selv og hendes barn at få et barn mere nu, så må hun da bare gå i gang.

Hellere det, end at invitere den første den bedste mand, der tilbyder sig, til at blive Faderen i hendes drøm om den perfekte familie. (slettet)
(90) 05-04-2012 kl. 17:23

Svar på indlæg nr. 1 af Stinapigen:

Min datter er enebarn og jeg fornemmer at det forbliver sådan. Jeg ville gerne at hun havde haft søskende, men det er ikke et must for mig.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.