Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Tænk hvis det havde været ... (2/6)


 (slettet)
(6) 14-11-2013 kl. 13:43

Svar på indlæg nr. 5 af not just anybody:

Det drejer sig specielt om børnesoldaterne fra Somalia, der er kommet som flygtninge. Har de et stort beskyttelsesbehov - ja. Kan de integreres ...? Det er dem, Mimi mener bliver glemt. (slettet)
(7) 14-11-2013 kl. 15:11

Svar på indlæg nr. 1 af tri3e:

Det burde såmænd ikke være særligt svært at vurdere hvor et barn og dets forældre bedst ville kunne skabe et liv og indgå som samfundsborger. Det var så den nemme del.

Med hensyn til at redde hele verdenen, den svære del,
så skal man igen huske på: "Danmark kan ikke redde hele verdenen, og når vi så taler om at hjælpe, bør man såmænd også være ¨åben for i højere grad end nu, at tænke lidt ud af boksen."

Og... det er måske lidt hård sagt, men der er ingen grund til at hente en større gruppe "sociale. og psykiske defekte" mennesker og børn til dette land. Skal vi så ikke gøre noget ? Jo, vi skal såmænd blot erkende at de skal hjælpes og støttes på egen hjemmebane, og så sætte ambitioner realistisk. Vi tror altid at vi kan redde og helbrede alle dårligdomme, bare vi bruger penge nok. Narkomaner og hjemløse er fine eksempler på, at det slet ikke handler om penge, men om at acceptere dem som de er, og derefter forsøge at give dem et liv, på deres betingelser, så de måske får bare en smule værdighed bragt ind i deres "søle liv".
 (slettet)
(8) 14-11-2013 kl. 15:43

Svar på indlæg nr. 7 af Mr_mike:

Der er en pointe i, at vi selvfølgelig ikke kan frelse alle fra alverdens fortrædeligheder, men det behøver vel ikke forhindre os i at forsøge at gøre noget?

Som jeg ser den aktuelle problematik handler det meget om, at de der kan integreres også bør forsøges integreret, og dermed også sagt, der skal være en vis fornuft og en sammenhæng i lovgivningen så man med rimelighed kan behandle disse ulykkelige sager på en anstændig måde, og det hvad enten det er somaliere eller andre det handler om.

De somaliske børnesoldater er vanskelige tilfælde, for de burde måske bevilges humanitært ophold, men samtidigt med det er de også svært traumatiserede og dermed er grundlaget for en mislykket integration til stede...somaliere har i forvejen svært ved at blive integrerede i det danske samfund pga. deres familiemønstre og kultur, så det er måske netop en gruppe hvor man bør satse på at hjælpe i hjemlandet frem for i Danmark?

Det er dog en svær balancegang for hvilke kriterier skal der gælde, og hvem skal opsætte mål og ressourceforbrug? Hvem skal ind i Danmark og hvem skal ikke? (slettet)
(9) 14-11-2013 kl. 15:57

Svar på indlæg nr. 7 af Mr_mike:

Nu tænker jeg heller ikke alle, blot de 500 som vi har bundet os til at modtage om året.

Det jeg tænker på er at hele formålet med at give asyl, er vel for at yde en form forbeskyttelse overfor meget udsatte mennesker på flugt. Ikke prikke dem ud alt efter hvorvidt de har integrationspotentiale.

Den del bør kun bruges i spørgsmålet om indvandring/rekruttering af arbejdskraft til virksomheder. (slettet)
(10) 14-11-2013 kl. 17:32

Svar på indlæg nr. 1 af tri3e:

"Tænk hvis det havde været en 15 årig somalisk dreng med skægstubbe", sagde Mimi Jacobsen ordret.

Ikke fordi hun ikke kan fordrage somaliske drenge med skægstubbe, men fordi de ikke sælger aviser på samme måde som Im og Suthida.

Politikerne er jo ikke optagede af barnets tarv eller ret og rimeligt, men at slippe nemmest (billigst) muligt fra de opgaver, som de mener at vi "kun" er moralsk forpligtede til at løfte.

Et barn er jo et individ under 18 år. Så der kan sagtens være mange børn, der ikke viser "vilje og evne". Om det skulle berettige til at sende dem ud af landet, hvis deres forældre døde, det er vel egentlig det, Mimi Jacobsen sætter spørgsmålstegn ved.

Det er jo DET særloven drejer sig om.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.