Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Alene hjemme? (6/9)


 (slettet)
(26) 27-03-2012 kl. 09:24

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Hvad der er væsentligt som udgangspunkt er i min verden, hvordan barnet/børnene har det med at skulle være alene...

Men jeg vil i alle tilfælde helt klart mene, at der skal være en sikker kontaktmulighed...

Fordi der hvor det bliver kritisk er jo, hvis der opstår en situation, som barnet/børnene alene ikke kan agere i...

Hørte engang "reglen", at hvis to børn skulle være alene hjemme...og have ansvaret for sig selv og hinanden, skulle deres alder sammenlagt give 18... Måske ikke helt uden hold i...som "grov" regel...?!? (slettet)
(27) 27-03-2012 kl. 10:00

Svar på indlæg nr. 26 af Krumle:

Hvilke situationer kan der egentlig opstå? Hvis barnet får at vide at det ikke må lave varm mad og lærer at betjene en mikrobølgeovn og der er aftaler om at man spiser rugbrød hvis man bliver sulten, så kan jeg ikke umiddelbart få øje på noget, der kan gå galt som i at brænde hytten ned.

Vi havde også fået at vide at vi skulle gå ind til Irene - naboen - hvis det var, men vi klarede jo selv tingene og huset står der endnu. Selvom det er solgt flere gange siden og sikkert også har været barndomshjem for andre børn.

Hvilke ting kan der ske? (slettet)
(28) 27-03-2012 kl. 10:58

Svar på indlæg nr. 27 af Misling:

Jeg siger ikke, at sandsynligheden er stor...men at den eksisterer...
At påstå at den ikke gør, er i mine øjne for...ja...letsindigt...og vil måske endda være så dristig og kalde det lidt uansvarligt...

"Alt" kan ske...principielt set...
Men ja...det kan jo så eksempelvis være, at microbølgeovnen pludselig ryger eller gnister... At en heftig banken på døren pludselig gør barnet utryg... At barnet kommer til skade eller pludselig blir dårlig... At (op)vaskemaskinen, man startede, inden man tog hjemmefra, pludselig lækker vand ud på hele gulvet...
Alle de der "pludselig'ere...hvor det (normalt) er voksenhandling, der skal til...
Og jaaa...jeg ved, at risikoen er lille...men igen; den er der...

For mig handlede det om, at både mine unger og jeg selv var trygge... Mor var til at få fat på, hvis nu... Og jeg vidste, at så længe min telefon var tavs, så gik det godt derhjemme... En win-win... (slettet)
(29) 27-03-2012 kl. 11:04

Svar på indlæg nr. 28 af Krumle:

Ja, selvfølgelig kan alting ske. Det er vel også noget med at opremse sandsynlighederne for det?

Jeg var ikke mere end 10 år, da jeg skulle til nærmeste "storby" og hobbyisere alene hver uge. Mine forældre havde ikke tid til at køre mig, så jeg lærte at tage bussen og gå fra stoppestedet hen til hobbystedet og tage bussen hjem igen. Jeg havde penge med til telefonboksen, hvis nu. Derfra klarede jeg det helt selv.

Ja, de første gange var da skræmmende, men så blev det rutine og den frihed, der lå i tilliden til mig, gjorde jo også at jeg passede på mig selv, når jeg skulle over gaderne og ikke svarede hvis voksne mænd gjorde tilnærmelser.

Hvis man kan få fat i en voksen på mobilen og ved hvordan man gør, så må man jo så småt lære at være alene og klare de små happenings der opstår efterhånden. Selvfølgelig skal barnet være klar på at turde være alene og magte opgaven, men lur mig om ikke ungerne sidder ved computeren og spiller de spil de ikke får lov til at spille når mor og far er hjemme - fordi forældrene ikke mener at de skal sidde så meget ved computeren. (slettet)
(30) 27-03-2012 kl. 11:15

Min datter var 6 år, da jeg blev skilt og de følgende 2 år brugte jeg til at lede efter hus. Det skulle ligge tæt på skolen og være et række- eller kædehus, hvor jeg følte, min datter kunne være tryg, når hun kom alene hjem fra skole. Ejendomsmæglerne var ved at opgive mig, men det lykkedes. Masser af legekammerater og ingen gennemkørende trafik.

Jeg har aldrig følt mig utryg ved, at hun var alene hjemme, men hun har nu også altid været meget fornuftig.

Jeg har til gengæld været en pylremor, da hun som 12 årig skiftede skole. Om vinteren, når det var mørkt om morgenen, fik hun ikke lov at cykle til skole, så jeg kørte hende og så kunne hun tage bussen hjem. Det blev jeg faktisk ved med til hun var ret gammel, hvilket hun ikke altid var tilfreds med.

Så jeg har været nervøs for trafikken, men ellers ikke.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.