Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Oliver (4/30)


 (slettet)
(16) 04-04-2012 kl. 13:12

Svar på indlæg nr. 6 af osdervil:

Det er ikke helt rigtigt hvad du skriver.
Oliver er født i Danmark, ved hans fødsel fik moren hele forældremyndigheden.
Forældrene gik fra hinanden i 2007, hvor faren efterfølgende fik samkvemsret.
I 2010 flyttede moren så tilbage til Østrig og tog Oliver med, derefter har Olivers far via dansk ret fået tildelt forældremyndigheden og moren har via Østrigsk ret.

Det er en forfærdelig sag, hvor der er en stor taber, og det er endda den eneste som er helt uskyldig, nemlig Oliver.

Jeg forstår fuldt ud Olivers far, hvilket mareidt det har været for ham, at moderen tog Oliver med sig til Østrig og derfor gjorde det særdeles svært for far og søn at have en relation.

Men jeg mener at faren handler forkert ved at "bortføre" Oliver tilbage til Danmark. Det er ihvertfald ikke i Olivers tarv, at blive bortført frem og tilbage.
Han har siden 2010 haft trygge rammer i Østrig hos moderen, fået kammerater der og nu skal han så til at starte forfra igen, plus det traumiske oplevelser, som det helt klart må have været at blive bortført på den måde som en frustreret far gjorde.

Hvad der er den bedste løsning, at forældrene begyndte at tænke på deres søn, istedet for at tænke på deres egen behov.
De kunne starte med at finde en løsning på hvilket land de begge skal bo i, så de begge kan være en del af Olivers liv.

Redigeret 04-04-2012 kl. 13:15 (slettet)
(17) 04-04-2012 kl. 13:17

Svar på indlæg nr. 16 af LetItBe:

Jeg hørte bare i TV 2 news... at efter faden havde vundet sagen om forældremyndighed, valgte moderen at flýtte til Østrig.... Men skal ikke kunne sige, hvad det virkelige forløb er..... Men ja, Oliver er jo den store taber ...... (slettet)
(18) 04-04-2012 kl. 13:22

Svar på indlæg nr. 17 af osdervil:

Det rigtige forløb er at faren efter moren var flyttet tilbage til Østrig, "vandt" forældremyndigheden over Oliver i en dansk ret.

Men uanset hvad, så er det forældrenes forbandet pligt at tænke på deres barn. Og barnet har behov for begge forældre, derfor så er det naturligt at man så bor forholdvis tæt på hinanden, så barnet kan have samkvem med begge. (slettet)
(19) 04-04-2012 kl. 13:25

Først efter flytningen fik han tildelt forældremyndighed af en dansk domstol.

Men grunden kan jo være at lovgivningen gør at den ene forældre ikke må flytte ud af landet uden samtykke fra den anden forældre?

Uanset hvad så er moderen her egoistisk, hun fratager barnet sin fader

Varslingspligt

Efter forældreansvarsloven skal den forælder, der vil ændre sin eller barnets bopæl til et andet sted her i landet eller udlandet, underrette den anden forælder om det senest 6 uger inden flytningen (§ 18).

Formålet med varslingspligten er, at I forældre kan tale om, hvordan kontakten til barnet bevares.

Pligten til at varsle den anden forælder gælder, uanset om der er fælles forældremyndighed eller ej. Varslingspligten gælder også for en samværsforælder (slettet)
(20) 04-04-2012 kl. 13:26

Svar på indlæg nr. 5 af osdervil:

Ved inserminering, frarøver du da om nógen barnet sin rettighed.... Nemlig sin far


Siden hvornår har det at have to forældre været en ret?

Der er fandeme stor forskel på bare at være enlig forælder uden nogen opgivet far, og så at lægge ud med at være to forældre, og pludselig smide den ene væk og nægte barnet samvær med den.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.