Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

er det {godt} for børn at have søskende? (3/19)


 (slettet)
(11) 05-04-2012 kl. 11:46

Jeg tror begge dele kan lade sig gøre som både negativt og positivt. Det afhænger helt af hvordan forældrene behandler deres barn. Hvis de altid står til rådighed, gør alt for barnet og behandler det som det vigtigste i verden, så bliver barnet ulideligt for sine omgivelser som voksen. Hvis forældrene lærer barnet, at det også skal tage hensyn, ikke er det eneste i verden, empati for andre mv., så kan et enebarn sagtens blive lige så vellidt som børn, der har lært disse ting ved at have søskende. (slettet)
(12) 05-04-2012 kl. 11:46

Svar på indlæg nr. 5 af Stinapigen:

Det er da ikke forkælet, når enebørn som voksne beklager sig over, at der ingen familie er tilbage! Når en eller begge forældre er døde, og man står alene med det hele. Når ens familie består af en enkelt appellerende, needy og krævende gammel forælder og man ingen søskende har at dele det med.

Jeg er vist lidt romantisk omkring det her, for jeg mener, at ens børn sørger for, at man bliver gearet til flere børn. Opdragelsen er en tovejs-affære. Børn lærer forældrene, hvordan de skal gøre og vice versa.

Katastrofe er et stort ord, når det gælder børn. Efter min mening er det aldrig en katastrofe at få et barn mere. Ja, jeg ved godt, at medierne blæser visse historier op, men når jeg ser mig om i mit liv, så er selv uønskede børn elskede og glade.

Jeg har ikke deltaget i en debat om fædreløse børn (faderløse), så den debat kender jeg ikke noget til. Der behøver ikke at være en konflikt mellem barn et og barn to i forhold til at have far eller ej. Det kan forstandige forældre næsten altid finde en god løsning på. Langt de fleste familier bliver uendeligt lykkelige af at få flere børn, så der vil være onkler, morbrødre, farfædre, venner, som kan træde ind i fars sted og støtte op om den lille familie.

Det at et barn ikke har brug for søskende - kan jeg slet ikke forholde mig til. Mennesket er et flokdyr - og børn kan pr definition slet ikke få nok af hinanden (og ja, der er altid undtagelser til enhver regel).

I det hele taget, så tror jeg, at vi tænker alt for meget og mærker for lidt efter, hvad der er godt for os. (slettet)
(13) 05-04-2012 kl. 11:48

Svar på indlæg nr. 1 af Stinapigen:

Hvis jeg skulle svare ud fra et rent egoistisk synspunkt, så vil jeg have mere end nok med et barn, som jeg kan øse al min omsorg og kærlighed ud over, men hvis jeg skal tænke på barnet, så vil jeg mene, at et barn har godt af at have søskende, da de i barndommen og senere op gennem livet kan og vil have stor glæde af hinanden. En anden glæde end når barnet opvokser alene med kun en mor og en far.

Der kommer også en dag, hvor forældrene ikke er der længere, og så er det meget godt at have en søskende at kunne læne sig op ad.

Min kæreste er enebarn, og har altid været ked af ikke at have nogen søskende, jeg har selv en storesøster. Vi vil gerne, hvis det er muligt, have 2 børn. (slettet)
(14) 05-04-2012 kl. 11:48

Svar på indlæg nr. 11 af Justitia:

Hvis de altid står til rådighed, gør alt for barnet og behandler det som det vigtigste i verden, så bliver barnet ulideligt for sine omgivelser som voksen

Sikke da noget pis du skriver der. Der kan jo så bare bekræfte at du ikke kan skære alle over en kam. Tænk over din formulering. Håber da det er der, den gik galt for dig i dette indlæg. (slettet)
(15) 05-04-2012 kl. 11:50

Svar på indlæg nr. 13 af Stjernehimmel:

Der kommer også en dag, hvor forældrene ikke er der længere, og så er det meget godt at have en søskende at kunne læne sig op ad.

Det er der da ingen garanti for! Og heller ikke at de får glæde af hinanden i barndommen.
Veninder kan være ligeså gode, og dem vælger man selv.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.