Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

børn og religion (21/24)


 (slettet)
(101) 17-03-2012 kl. 17:51

Svar på indlæg nr. 99 af Nicelady:

Niels Bohr, som jo om nogen er videnskabens mand, blev faktisk religiøs, da hen kom så langt i sin forskning, at han ikke kunne forklare, hvad der skete.Hvor i alverden har du det fra? (slettet)
(102) 17-03-2012 kl. 18:51

Svar på indlæg nr. 99 af Nicelady:

Det kan jo blive vanskeligt, at forklare en person, som ikke har brug for en tro, hvad man skal med en tro. Jeg kan sige dig, at det at tro på noget, som ligger uden for dem selv, betyder meget for mange mennesker.


Netop. Men der er eksemplet med rygning jo igen passende: Man har kun behov for tro, fordi man har en tro. Hvis man holdt op med at have troen, ville man ikke have behovet for den.

Hvad betyder forresten "noget der ligger udenfor dem selv"? Det gør en rusten trillebør vel også. Det er svært at snakke om, når den troende side altid bruger så vage og ubestemmelige termer. Hvad er det der er godt at tro på? Er det ligegyldigt hvad det er, og hvilket behov dækker det, som intet andet kan?

Det kan give trøst og mod på livet, og gør, at man ikke er afhængig af, at der hele tiden er nogen der tager sig af én


Ahvafforenfisk? Påstår du, at ateister er afhængige af, at nogen tager sig af dem?

Desuden kan troen også gøre, at man hjælper andre.


Ikke bedre end almindelig empati kan. Hvis du vil påstå at religiøse generelt er mere altruistiske og velgørende, så er det endnu en vandrehistorie fra præster og andre religiøse. Det er ikke sandt.

Niels Bohr, som jo om nogen er videnskabens mand, blev faktisk religiøs, da hen kom så langt i sin forskning, at han ikke kunne forklare, hvad der skete.


Det er heller ikke sandt, men det er også irrelevant.
Isaac Newton, som også var en af verdens største videnskabsmænd, var kristen - men det siger sådan set intet om kristendommens validitet. Videnskabsmænd har lige så stor evne til at tage fejl i deres personlige tro som alle andre mennesker. Det er kun hvad de kan videnskabeligt konkludere, der betyder noget.

Efter min mening kan man godt være troende og være interesseret videnskaben på samme tid.


Jeg har ikke sagt andet. Du kan sagtens være videnskabeligt indstillet og nysgerrig omkring alt andet - men man er nødt til at være hyklerisk når det kommer til ens religion, og glemme alt hvad man ved om bevisførelse og dokumentation når det kommer til den, for ellers ville man simpelthen ikke kunne blive ved at være religiøs, da der ingen beviser findes, og religionens "ufejlbarlige" konklusion bare godtages.

Rygning kan på ingen måde sammenlignes med tro. Tro kan være noget der er en del af ens personlighed.


Hold nu op. Sådan fungerer sammenligninger ikke.
Det er udelukkende en sammenligning på det behov der bliver stillet. Jeg er ikke sindssyg nok til at tro, at det at putte en cigaret i munden er det samme som at tro på en gud.

Man kan selvfølgelig sige, at nogen ting er blevet bedre, - de ting, du nævner, men se på Afrika, - det går jo ikke særlig godt.


Og Afrika er meget religiøst. Hvad er din pointe?

Og se på Kina, der har man taget troen fra folk - og hvad der der?


Som du selv siger: Man har tvunget religionen ud af folk, og erstattet den med en personkult og et diktatur. Kunne det eventuelt være dét, og ikke ateismen, der har gjort Kina til et mindre attråværdigt land?

At være sød og venlig er en omskrivning af biblens Elsk din næste som dig selv


Jeg har allerede besvaret dette. Folks indifferens er mere sandsynligt forskyldt af globalisering og stor befolkning.

Biblen siger desuden at man skal elske sin næste som sig selv. En umulighed og et tåbeligt bud. Ingen kan holde af alle andre mennesker på samme måde som man passer på sig selv.
Hvis man ændrer det til bare at være venlig overfor andre, så er det ikke Bibelsk. Så har det eksisteret som positiv egenskab længe før kristendommen.

Men jeg mangler stadig en udmelding fra dig om - hvordan?


Sådan som vi hele tiden har gjort. Hvorfor ændre den grundlæggende metodologi, når det går den rigtige vej?

>Mener du ikke, at noget af det der står i biblen er smukt og sandt

Jo da. Der er også smukke og sande ting i Harry Potter bøgerne eller Ringenes Herre. Der er da ikke noget galt i at tage positive moraler fra bøger og historier, uanset om de er sande.

>eller koranen

Faktisk ikke, nej. Nu har jeg kun læst 2/3 af Koranen, men efter min opfattelse er den næsten ren hjernevask og trusler. Det er bare gentagelse på gentagelse af "hvis du tror bliver du belønnet, hvis du ikke tror bliver du slået ihjel og straffet i helvede for evigt", blandet med en masse genealogier.

>Hvor skal man få sin livsvisdom fra?

Ens egen og andre menneskers erfaring, naturligvis.

>Og hvordan får vi et fælles fodslag og motivation til fortsatte forbedringer?

Motivationen til forbedringer er åbenlys: ting bliver bedre.
Folk vil gerne have det bedre. Det er en motivation til at gøre ting bedre.

Redigeret 17-03-2012 kl. 18:57 (slettet)
(103) 17-03-2012 kl. 19:14

Svar på indlæg nr. 102 af Slater:

Tja, jeg kan se, at det kan blive svært at blive enige om ret meget.
Hvad der er årsag, og hvad der er virkning, er vanskeligt at sige.
Mht Afrika, så mener jeg, den manglende hjælp og oplysing til Afrika, f.eks. i forbindelse med AIDS.
Kina står for mig som et store skrækeksempel, på et land uden tro, materialsme og manglende empati. Så hellere lidt religiøsitet. Men jeg kan jo ikke vide, om du har ret.
Du skriver, at man kan tro på sin computer, eller man kan tro på, at ens venner hjælper en, hvis man har brug for det - og det er netop problemet, hvis man står en øde ø - så har man kun sig selv - og det man evt tror på!
Jeg synes altså at du har før har skrevet, at religion og videnskab ikke kan forenes - det kunne Newton åbenbart.
Nogle forskere mener f.eks. at der findes flere dimensioner end de 3, som vi arbejder med. Jeg mener faktisk, at det var her, Niels Bohr fik sine tvivl. Hvis der findes mere end 3 dimensioner, hvad findes der så i de andre dimensioner - som måske vil gøre at videnskab og religion er 2 alen af 1 stykke. Niels Bohr var tilhænger af en retning indenfor religion, som tror på "Gud findes i alting" - se google Niels Bohr og religion.
Hvorfor er budet om at elske andre som sig selv et tåbeligt bud? Det kræver først og fremmest, at man elsker sig selv - det har rigtig mange mennesker meget svært ved - og at man kan stræbe efter at gøre ting for at hjælpe andre mennesker - det er vel hele essensen i et menneskeliv i en kort sætning. (slettet)
(104) 17-03-2012 kl. 19:17

Svar på indlæg nr. 101 af Lunchbox:

Niels Bohr var tilhænger af "Gud findes i alt" jeg leder lige lidt efter den historie med Bohr - vender tilbage. (slettet)
(105) 17-03-2012 kl. 19:23

Svar på indlæg nr. 102 af Slater:

"Folk vil gerne have det bedre" - hvad skal det sige?
Hvis man siger til en kineser, om han ikke skal være med i en fagforening. svarer han, at han hellere vil have en ny bil.
En tyv vil have det bedre, hvis han får et godt udbytte. Der er da meget stor forskel på, hvad folk anser for "bedre".Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.