Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Jobsamtale (1/6)


Anonym (Opretter)

(1) 05-10-2013 kl. 20:01

Hej. Jeg fik nyt job for 3 mdr. siden, og i næste uge, skal jeg til 3 mdr. samtale, om jeg skal blive i jobbet. Jobbet er nyt for mig, dvs. at jeg ikke har beskæftiget mig med det arbejdsområde før (bortset fra, at jeg jo ved, hvordan en computer betjenes).
Jeg føler, at der er 50/50 chance for, at jeg kan blive i jobbet. Jeg har fornemmelsen af, at man synes, at jeg burde være kommet længere i læringsprocessen, end jeg er på nuværende tidspunkt.
Det jeg tænker på er, at der overfor mig ikke er opstillet nogen mål eller delmål for, hvad man forventede at jeg skulle være rutineret i efter de 3 mdr. Derfor er det lidt svært for mig selv at vurdere, hvor godt det egentlig går. Oplæringen er en løbende proces, fordi der finder en rådgivning af kunder sted, som jeg stille og roligt arbejder mig ind på, ved at læse, lytte og selv prøve mig frem. Kollegerne har hver deres måde at tackle kunderne på, og jeg får lidt forskellige svar, alt efter hvem jeg spørger. Det er lidt subjektivt.
Til samtalen i næste uge er jeg lidt rådvild overfor, hvordan jeg skal fremlægge mine synspunkter. Jeg havde tænkt mig at sige noget om de manglende synlige mål og delmål. Jeg er lidt på vagt overfor, at komme til at sige noget der lyder som: "jeg synes, det er diffust, når kollegerne siger noget forskelligt" Altså at jeg ikke tager ansvar for min egen læring. På den anden side, er jeg meget afhængig af "oplæringen" og kan ikke læse mig til det hele. (slettet)
(2) 05-10-2013 kl. 20:08

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Ja?

Det lyder fint, det du vil sige.. gode overvejelser..

Hvis det da er det du vil med tråden?

I øvrigt synes jeg, at det er helt hul i hovedet, at du (selvfølgelig) nu sidder her, og ikke aner, hvad der ønskes af dig..

Hvis det går godt.. så kunne du måske lige få nævnt, at der mangler noget med nogle tydelige forventninger.. (hvilket du jo egentlig også kunne have spurgt din ledelse om)..

Det der er forhåbentlig en situation alle kan lære af fremover..

Redigeret 05-10-2013 kl. 20:09Anonym (Opretter)

(3) 05-10-2013 kl. 20:14

Svar på indlæg nr. 2 af Maria_af_DK:

Ja, det er jo egentlig mærkeligt, at jeg ikke har spurgt om mål og delmål. Jeg tror bare, at det har været lidt overvældende for mig, alt det nye, jeg skulle lære. (slettet)
(4) 05-10-2013 kl. 20:16

Svar på indlæg nr. 3 af Anonym:

Helt afgjort, og jeg mener vel egentlig heller ikke, at det er "den nye", der selv skal sørge for det..

Senere hen, når der kommer nye opgaver, og man ér ansat i butikken, så kan man sagtens selv lige stå for at bede om den info der, tydeligvis, ikke kommer af sig selv..Anonym2

(5) 05-10-2013 kl. 20:19

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Jeg ville lade dem (lederen?) starte ud med deres vurdering af indsatsen, hvor man må formode, det hurtigt vil fremstå, om de er tilfredse og ønske at fortsætte ansættelsesforholdet på varig basis. Har de spørgsmål eller kritikpunkter, vil jeg sagligt tage stilling til dem og besvare uden at gå i defensiven eller lyde kritiske overfor manglende kollegial rådgivning eller manglende mål fra ledelsen. Det lyder fint herfra at tage ansvar for læringen, men også samtidig give udtryk for at have behov for råd og støtte omkring oplæringen.
Ps. De første 3 måneder er prøvetid, så hvis de havde været dybt utilfredse, havde de sikkert afsluttet ansættelsen forlængst, så mon ikke der blot er tale om en formel samtale, der handler om at give udtryk for deres vurdering og høre dig, hvordan du har det.
Held og lykke.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.