Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

folkeskoler og privatskoler (1/15)


 (slettet)
(1) 05-08-2013 kl. 19:12

Igennem længere tid har folkeskolen skulle stå op til kritik af forskellig art, og privatskolerne har været forherliget på et urealistisk plan. Det er nu blevet klart for flere forældre, at privatskoler altså ikke altid kan præstere så meget mere og så meget bedre undervisning.

Faktisk er det blevet ganske klart, at de elever, som på mange måder har svært ved at finde sin plads i folkeskolen, måske på grund af et heftigt temperament, læringsvanskeligheder, sociale udfordringer og andet meget ofte bliver flyttet til privatskoler af deres forældre, da de mener, at der måske er flere ressourcer til disse børn på en privatskoler.

Dertil har vi den gruppe børn, hvor forældre har en formodning om, at deres barn er meget intelligent og kapacitetsstærk og derfor ønsker, at de skal have den bedste undervisning, der kan købes, og derfor sender dem på privatskole. Med andre ord, det som børn på privatskoler mødes med, er fuldstændig den samme brogede forsamling af børn, som er på folkeskolerne.

Det kan være svært at kapere, at valget om en privatskole og de mange penge, som skal falde hver måned, ikke helt er givet så godt ud. Hvad er løsningen på dette, tænker I? (slettet)
(2) 05-08-2013 kl. 19:40

Svar på indlæg nr. 1 af Dixi:

At man i folkeskoler primært koncentrere indsatsen omkring "læringsparate børn" to områder, prioriteres som nedenfor

1) relevant faglig viden og kunden
2) udvikling af sociale kompetencer

Andre instanser må tage sig af "Problem børnene". En uddannelse som folkeskole lærer er så vidt jeg kan forstå, netop gearet til ovennævnte.

Ved indførelse af begrebet "Problem børn" falder det også pludseligt naturligt at indføre gode gamle begreber som "sanktioner og konsekvens"

Det væsentligste forskel på privat og folkeskolen er netop, at man koncentrere indsatsen om det man kan, resten overlader man til de eksperter der ved hvorledes man kan hæve udbyttet af "problem børn". (slettet)
(3) 05-08-2013 kl. 21:03

Svar på indlæg nr. 2 af Mr_mike:

Læringsparate børn? Jeg forestiller mig, at du mener børn, som forældre har gjort klar til skolen og hver sørger for, at de har deres ting med, er udhvilede, har lavet lektier og har fået sund mad med? Det er selvfølgelig ønskværdigt for både folkeskoler og privatskoler. Hvilke andre instanser skal tage sig af børn med udfordringer? Hvilke udfordringer kan folkeskolen bære og hvilke udfordringer kan den ikke bære? Ordblinde, talblinde, urolige, børn i sorg....? (slettet)
(4) 05-08-2013 kl. 21:13

Svar på indlæg nr. 1 af Dixi:

Det er nu blevet klart for flere forældre, at privatskoler altså ikke altid kan præstere så meget mere og så meget bedre undervisning.Du er simpelthen så forudsigelig, du har ikke tænkt det er børnene som er problemet, det havde du så.

Nogle privatskoler sætter da krav, ellers er det da ud af vagten, og så er der da de privatskoler som for mig er lidt for rundkreds agtig. Så jo der er lidt for en hver smag. (slettet)
(5) 05-08-2013 kl. 21:49

Svar på indlæg nr. 3 af Dixi:

Det er ikke så vigtigt for mig, at udpege hvilke udfordringer skal løses af andre instanser. I første omgang handler det vist mere om, at skabe koncensus om ideen. Udviklingen er jo gået i retning af, at den brede og rummelige folkeskole skulle kunne løfte alle opgaver, og endda væsentlige ændringer.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.