Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

At søge læreplads. (1/5)


 (slettet)
(1) 20-01-2011 kl. 09:51

Efter at have bestået sit grundforløb på Hotel- og Restaurantskolen søger min datter nu læreplads som kok. Hun ved godt at det bestemt ikke er nemt, men går alligevel til opgaven med krum hals.

Hun har været rundt på forskellige restauranter og hoteller for at aflevere en ansøgning personligt. Dette gav åbenbart bonus, idet et af de store hoteller i København gerne ville have hende ind til en ”prøvedag” den 3. januar.

Hun fik efterfølgende at vide, at hun havde klaret sig fint og at de ville kontakte hende om torsdagen. Da hun intet hørte den dag tillod hun sig så selv at ringe om fredagen. Der fik min datter at vide, at der endnu ingen afklaring var og at der skulle holdes endnu et budgetmøde, hvorefter de ville kontakte min datter indenfor en uge. Min datter behøvede ikke at ringe til dem, for de skulle nok huske hende.

Det er nu ved at være to uger siden, og min datter stadig ikke hørt noget. Nu er hun ikke den som lader sig kue, så nu ringer hun til hotellet i morgen uanset hun er blevet bedt om at lade være. Hun er godt klar over at hun nok ikke får en læreplads, men hun vil gerne lige markere at hun synes at tavsheden fra hotellets side ikke er ok.

Nu sidder man så tilbage med den tanke, at hotellet måske bare har brug for gratis arbejdskraft, for hun er ikke den eneste som har arbejdet på prøve derinde, til at skrælle kartofler, lave salater osv.

Jeg siger ikke at det er alle der gør sådan, men det er vist meget udbredt i branchen at der bliver arbejdet gratis. Samtidig forstår man godt at mange unge opgiver at finde en læreplads hvis de bliver behandlet på den måde.

Et er at vi voksne som søger arbejde måske får samme behandling med manglende svar, men at de unge skal ud i erhvervslivet, og som måske endda arbejder gratis for at vise deres værd, skulle gerne have et positivt indtryk af erhvervslivet.

Eller er det bare mig som er helt gal på den…??

Hvad mener I…??
 (slettet)
(2) 20-01-2011 kl. 09:56

Her i ålborg har vi "gaden".

Her tilydes der løbende "stillinger" som garderobepige i de forskellige værtshuse/diskoer (som alle er ejet af en ganske lille personkreds i øvrigt).

Så kommer man som ung pige og arbejder der en aften, og efter skiftets slut får man at vide at det man har lavet ikke var godt nok og at man derfor ikke får løn for den aften. Og at man selvf. ikke bliver ansat.

Jeg har en fornemmelse af at restaurationsbranchen er en af de mere betændte hvad arbejdsvilkår angår... (slettet)
(3) 20-01-2011 kl. 10:05

Svar på indlæg nr. 1 af Tusnelda:

Hun er godt klar over at hun nok ikke får en læreplads, men hun vil gerne lige markere at hun synes at tavsheden fra hotellets side ikke er ok.

Det er en lidt dum konfronterende indstilling, som hun ikke vinder ret meget ved i sådan en situation.

Så hellere ringe igen, fordi dette er drømmelærepladsen, som hun bare må have. (slettet)
(4) 20-01-2011 kl. 10:11

Svar på indlæg nr. 3 af Kalorius:

Tjah, det var måske også en løsning... Eller...??

Ønsker du at arbejde et sted som har behandlet dig sådan...??

Men hun er rimelig god til at stikke en finger i jorden, så hun starter selvfølgelig ikke på den måde... djursl, 68
(5) 20-01-2011 kl. 10:12

Svar på indlæg nr. 3 af Kalorius:

Skal hun nu gå i bad før, eller efter??????

Måske der kommer så meget "lugtestof" op og ned af ryggen så badeøvelsen skal gentages indtil flere gange.

' mvh djursLove.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.