Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Aktivering... (1/8)


 (slettet)
(1) 15-12-2010 kl. 11:21

Jeg er ledig, og skal derfor i aktivering, ingen problemer der, men jeg bor på landet, og ejer ikke en bil, så jeg er derfor bundet til offentlig transport.

Kommunen har i deres visdom så fundet på at jeg skal sendes i aktivering i den anden ende af kommunen, og efter et check på rejseplan.dk kan jeg så se at min rejsetid bliver 2 timer og 43 min, hver vej. Eller 5 timer og 26 min ialt om dagen, sjovt nok længere end den tid jeg rent faktisk skal være i aktivering, nemlig 5 timer dagligt.

nåh ja, det var vel til at overleve, men, min 11 årige datter er for nyligt flyttet ud til mig, permanent og bo, da hun i den grad er blevet svgtet af sin mor, som syntes at det var sjovere at drikke sig fuld, end at passe sit barn ordentligt.
Det har selvfølgelig sat sine spor, og gjort at hun er på vej i samtale terapi ect ect, men hun er på vej ovenpå.

Jeg mener så ikke at det er helt fair, overfor hende, at forlange at hun nu vupti, selv skal stå op, smøre mad, gøre sig klar, og selv komme med bussen om morgenen, og selv komme hjem, og klare sig selv, til jeg kommer hjem 18:15.

Der er ingen pasnings muligheder herude, den lokale SFO går til og med 4. klasse, og hun går i 5. klasse.

Mandag spiser vi tidligt, da hun skal til spejder 17:30, og gymnastik lige bagefter, og er først hjemme 20:30. dette ville jo være noget hun i værste fald skulle opgive.

loven siger at jeg har ret til at sige nej til aktivering hvis:

Transporten medfører alvorlige gener. pga transportform eller transport tid. ( dette har kommunen indført en regel om der siger at det ikke kan være en alvorlig gene når det er under 3 timer hver vej).

Eller hvis det ikke er muligt at henvise til pasning af barn.

begge regler mener jeg at jeg overholder, og ikke mindst at det ville være unødigt stress at kaste i hovedet på mit barn ofr aktiveringen's skyld... men hvad mener i/du?

skal lige siges at jeg ikke er bange for at arbejde for mine penge, har gennemført flere forløb, til punkt og prikke, mødt hver morgen til tiden ect. så det er altså ikke der skoen trykker. (slettet)
(2) 15-12-2010 kl. 11:43

Svar på indlæg nr. 1 af sonofsun:

så må du jo tale med din sagsbehandler på jobcentret,og din fagfoening om dette,og så må de jo finde en bedre egnet aktivering til dig.
jeg ved det godt med de der aktiveringstilbud,jeg skulle bruge 90 kr om dagen til transport,men fik kun ca 30 refunderet i fagforeningen,så der var et ekstra indhug i den i forvejen lave økonomi,og de mener i ramme alvor at 2.5 timer hver vej er overkommeligt ,så jeg kan i realitetn blive smidt over til fyns land,hvis det passer dem.
men held og lykke med at overbevise dem om at det er bedst for din datters tarv at de finder et andet aktiveringstilbud til dig (slettet)
(3) 15-12-2010 kl. 11:44

Svar på indlæg nr. 1 af sonofsun:

Henvend dig i din fagforening......evt A-kasse

Den burde kunne hjælpe dig...

Hvis det er en ordentlig en.... (slettet)
(4) 15-12-2010 kl. 11:49

Svar på indlæg nr. 1 af sonofsun:

Det er bare slet ikke iorden

Håber det løser sig, og håber du vil opdatere os
Følger med i tråden, da jeg kan komme i en lignende situation (slettet)
(5) 15-12-2010 kl. 12:31

Svar på indlæg nr. 1 af sonofsun:

Jeg tænker lige, at nogen må vide noget om det svigt din datter har gået igennem? Eller, er hun "bare flyttet ind", med en enig mor?

Hvis nogen (kommune, skole, statsforvaltning.. whoever), ved noget om det din datter har gået igennem, så ret din henvendelse til dem, og bed dem om hjælp..

Det lyder ikke fair i mine ører..

Maria


Redigeret 15-12-2010 kl. 12:32Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.