Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Implementering af teams på jobbet (1/3)


Anonym (Opretter)

(1) 03-12-2010 kl. 13:01

På jobbet er vi ved at sku overgå til temas. Nogen det har erfaring og gode ideer jeg kan ta til mig og evt bruge? Desuden skal der forligge en vagt plan. hvem har erfaring med at lave sådan en? Det skal siges at jobbet er 24 timer bemandet 4 faste nattevagter.? (slettet)
(2) 03-12-2010 kl. 13:04

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

drik nogle øl sammen.. fungere i ikke socialt, fungere i ikke. (slettet)
(3) 03-12-2010 kl. 13:19

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Hvor mange mennesker er I i dit team?

Vagtplaner er nemmest at lægge, hvis det står helt klart for alle hvor mange der skal være på arbejde i hvilke vagter, samt hvor mange vagter af hver slags hver enkelt medarbejder forventes at tage af hver.
Så lægger man en ønskeplan ud, hvor alle kan se hvad andre også ønsker, og lægger planen efter det.Anonym (Opretter)

(4) 03-12-2010 kl. 13:49

Svar på indlæg nr. 3 af AnneThrax:

Det omhandler 22 personer + 4 faste nat folk. Time norm er vist 154.5 . Har du min plan? (slettet)
(5) 03-12-2010 kl. 15:09

Svar på indlæg nr. 4 af Anonym:

Det tror jeg desværre ikke. Jeg har bare arbejdet flereholdskift i riiiigtig mange år, og har også stået for at dække vagter ind osv, så jeg kender lidt til fordele og ulemper.

Nætterne dækkes vel 7/7 med to mand på hver nat?
Dag og aften dækkes blandet?

Man kan vælge at køre en form for fast rul, hvor man har den sammen vagtplan, over f.eks. fire uger, igen og igen. Det giver en vis forudsigelighed og folk har mulighed for at planlægge ud i fremtiden. Samtidig er det også et meget usmidigt system, som kan give nogle ekstra sygemeldinger, idet folk ikke har mulighed for ellers at holde fri, og så kommer hovedpinen med at dække vagter.
En ønskeplan, som bliver lagt ud til personalet, giver mere flexibilitet for den enkelte, men dog lidt mere arbejde for planlæggeren. Tilgengæld, hvis folk i store træk får hvad de ønsker, så er der som oftest færre sygedage, så det tjener sig ind, både planlægningsmæssigt og budgetmæssigt.

Sidespring:
Jeg vil forøvrigt foreslå, at man planlægger sommerferien 2011 i starten af januar måned, hvis det ikke kan nås i december. Ellers løber man ind i problemer med folk som har bestilt og betalt ferie, hvilket gør at der så er nogen som får deres sommerferie som en uge i maj og to uger i slut september. Og det vil typisk være de mest flexible og dynamiske medarbejdere, som rykker sig for helheden, og det er jo de mennesker som oftest holder en arbejdsplads oppe, og hvis det bliver misbrugt for ofte, søger de andre steder hen. Det giver sure miner og sygemeldinger.
Juleplanen kan man passende planlægge i september/oktober.
Hvis der er folk, som har børn i den skolesøgende alder, er efterårs og vinterferien også noget, som der skal tages højde for.

Det var så rigtig mange ord om detLove.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.