Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

at skifte branche (1/4)


 (slettet)
(1) 24-03-2010 kl. 17:01

Hvor jeg bare ikke gider at arbejde inden for kokke branchen længere! Arbejds tiderne, stresset, "Ja tak, chef!", lønnen ja et sted hvor man med stolthed kan sige man er "misfit" et samle sted for tabere, for os der fejlede med kommunikationen, for os der tog dumme beslutninger, for os der ikke ønsker andet end at være slave.

Her på det seneste er det bare gået ned af bakke min appetit er væk og resulteret i at jeg er begyndt at tabe mig (igen!), er nedtrykt og ked, er ydmyget i andres samværd pga. min professions, er blevet bedøvende ligeglad med kvaliteten af maden og præsentation af det,

Føler virkelig det hele er unfair! At man yder sit bedste og ikke en skid får igen - som en håndværker der lige kan klø sig selv i røven og tage 300,-kr i timen sort og bagefter kan gå hjem til konen, ligge pusse og nusse, gå en tur i haven, være sammen med vennerne eller hvad i nu gør? Hvor vi andre stadig er på job og stadig råber "JA TAK, CHEF!" som man var en enhed i SAS styrken. Og når man så endelig har fri og skal ned til den lokale bar med vennerne så falder ligeså hurtigt i søvn oppe i baren som man har bestilt sine drinks.

Overvejer VIRKELIG at skifte branche, men føler bare man er blevet for gammel til overhoved at starte på noget nyt. Reelt set så startede jeg på HHX og HF i sin tid med nogle helt andre drømme som håndværker såsom elektriker (Inden for de bornholmske muligheder) da der var gode penge, arbejdes tiderne var fair, man kom lidt rundt og mødte nye mennesker, et mere attraktiv liv overordnet end en kok.

Har sgu aldrig været så tæt på at stor tude (ja, kald mig svans!) end som i sidste uge hvor tjenerne væltede ind med bestillinger og man har været på job inden man mødte ind (har 2-3 jobs ved siden af afhængig af sæson her på ø'en (primært fordi jeg intet liv har) og man bare kan se: Nu det fandme nu! Det har ingen ende, jeg skal dø ved siden af mit komfur - min skæbne, mit liv, HALLELUJA!!

Hvor jeg bare ønsker jeg aldrig havde taget den beslutning! Af alle de dumme ting jeg har gjort så tager det her nok "the piss" og havde jeg bare været yngre, havde jeg droppet og skiftet uddannelse uden overhoved at være ét sekund i tvivl, om det ikke skulle være den branche.


Skulle nok bare ud med det.







Redigeret 24-03-2010 kl. 17:03



 (slettet)
(2) 24-03-2010 kl. 17:09

Svar på indlæg nr. 1 af Monolith:

Jeg var 24 da jeg besluttede mig for, endelig at tage en uddannelse. Faktisk, er det en god ting at tage uddannelse lidt senere, da man er meget mere bevidst om hvad man vil have ud af sin uddannelse.. Man stiller krav, og den slags..

Nu hvor krisen stadig kradser lidt, ville det nok ikke være dumt at starte uddannelse.. Skal du i lære, er du gammel nok til at komme i voksenlære = lidt flere penge pr. mrd.

Op med hovedet



 (slettet)
(3) 24-03-2010 kl. 17:15

Svar på indlæg nr. 1 af Monolith:

Livet er alt for kort til at beskæftige dig med noget, som gør dig ulykkelig!
Og det er da slet ikke for sent at begynde på en ny uddannelse. Så hvis du drømmer om at blive elektriker, hvilke betænkeligheder har du så ved det? Hvad holder dig tilbage?
Voksenlærlinge kan være et plus mange steder grundet den ekstra bagage og erfaring.
Vores elev, som blev udlært sidste år, runder 32 i år. Han gik fra at være hvidevaresælger til kontorelev. Også et stort spring..

Jeg håber, du finder en løsning på det og finder glæden igen. :)



 (slettet)
(4) 24-03-2010 kl. 17:20

Svar på indlæg nr. 1 af Monolith:

Det er aldrig for sent at skifte branche - når man er så ung som du.

Det eneste, der måske kan afholde en fra at gøre det, er udsigten til at leve af SU eller elevløn, når man er vant til en noget højere indtjening.



 (slettet)
(5) 24-03-2010 kl. 17:28

Svar på indlæg nr. 1 af Monolith:

Enig med de andre i tråden. At starte en ny uddannelse med god ballast er alt andet end ildeset. Du vil ikke fortryde det.

Men har du overvejet at være kantinekkok? Det er faste arbejdstider fra 7 til 16, en lille smule kedeligt rent fagligt, hvis man er vant til de store udfordringer, i en restaurant, men enhver arbejdsgiver til sætte pris på engagerede kantinekokke, specielt de faste kunder sætter pris på gode kantinekokke.



Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.