Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

7/9 divideret med 12/5 (7/7)


 (slettet)
(31) 11-09-2012 kl. 23:08

Svar på indlæg nr. 1 af Smiling Man:

Langt de fleste mennesker lever et fuldt og lykkeligt liv uden deres medmennesker lider pga. det uden at forstå en eneste brøk.


Jeg har det meget dobbelt, syntes dengang i tidernes mor matematik var uendeligt logisk og havde/til dels har lidt svært ved at fange hvordan noget logisk kan være svært at fange.

Der er anden viden jeg ser som mere basal. En ting som førstehjælp f.eks.

Der er trods alt en pænt stor gruppe hvor både regning og matematik er både forholdsvis enkelt og spænende, så mon ikke den gruppe dækker behovet for alle parter.


Jeg synes det er lidt sjovt at være med i en matematik time i ungernes klasse ( 3 og 4) I begge klasser er der nogle der fortsat kæmper med selv de små tabeller, huske at trække tiere fra tiere og enere fra enere og andre hvor deres underviser dårligt nok kan smide opgaver nok efter dem.

Der er da også forskel i dansk, hvor godt der læses og skrives. Men gabet er bare tydeligere i matematik.
Til et forældremøde sidste år fik vi afvide at i en gennemsnits 3 klasse er der 6 klassetrin mellen bund og top. I datterens 3 klasse skal det fordeles på 29 elever. Svært at kede sig når de også skal være pædagogiske oveni (slettet)
(32) 11-09-2012 kl. 23:21

Svar på indlæg nr. 31 af -blaaah-:

Jeg har det meget dobbelt, syntes dengang i tidernes mor matematik var uendeligt logisk og havde/til dels har lidt svært ved at fange hvordan noget logisk kan være svært at fange.Det skyldes hjernen. Den skal kæmpe med at få de abstrakte begreber (som matematik jo er) til at sætte sig fast og føles bekendte, uanset hvor logiske/strukturerede disse begreber er.

At noget logisk/struktureret, betyder ikke automatisk, at det er let at forstå. (Ofte tværtimod.)

Det er højst, efter den slags er forstået, at man kan huske det. Ellers svarer det til at huske tilfældig information. Og det er meget anstrengende.

Det er sandsynligvis også årsagen til, at det let at glemme disse ting igen. Det er svært at fastholde information, der ikke er "naturlig" for hjernen. (slettet)
(33) 11-09-2012 kl. 23:30

Svar på indlæg nr. 32 af Smiling Man:

Stadig langt lettere at huske matmatiske formler end uskrevne sociale spillerregler. Det sidstenævnte falder langt de fleste meget naturligt.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.