Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Hvorfor er du på førtidspension ? (ingen dumme kommetar tak) (33/33)


 (slettet)
(161) 30-06-2010 kl. 14:15

Svar på indlæg nr. 160 af dina...:

for mig var revudering at jeg skulle til en samtale og fik der efter besked hvad der var afgørelsen var (slettet)
(162) 30-06-2010 kl. 15:05

Svar på indlæg nr. 160 af dina...:

Jeg har været til samtale på kommunen, de har så hentet papirer hjem fra psyk, støttekontaktperson osv. Disse papirer samt referat af samtalen er sendt til embedslægen og det er ham/hende der træffer afgørelsen (slettet)
(163) 01-07-2010 kl. 17:43

ok det lyder også rimligt tak for jeres svar. (slettet)
(164) 19-12-2010 kl. 21:43

Jeg er godt nok ikke selv førtidspensionist, men det er min mor.

Ud over karpaltunnelsyndrom og tarsaltunnelsyndrom (dvs. føleforstyrrelser i hænder og fødder), lider hun også af fibromyalgi der giver hende kroniske muskelsmerter i hele kroppen, og polyneuropati, som giver hende brændende smerter og nedsat muskelkraft i arme og ben.

Min mor søgte oprindeligt om flexjob i 2002. Men da hun efter en meget lang sagsbehandlingstid endelig blev visiteret til flexjob i 2006, var hendes tilstand blevet så meget forværret, at hun slet ikke var i stand til at arbejde og derfor fik tilkendt førtidspension.

Da min mor fik tilkendt førtidspension, havde hun imidlertid 'kun' boet i Danmark i næsten halvdelen af sit voksne liv. Pga. optjeningsprincippet i den danske pensionslov får hun derfor kun en brøkpension - hendes samlede udbetalte beløb er under kontanthjælpsniveau, og det vil det umiddelbart være resten af hendes liv.

Og dét selvom det danske optjeningsprincip ikke er i overensstemmelse med EU-lovgivningen på området, som har forrang for den nationale lovgivning og fastslår at borgere fra andre EU-lande der har gjort ret af deres ret til fri bevægelighed, skal ligebehandles med danske statsborgere der har boet hele deres liv i Danmark.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.