Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Dinner uden kemi (1/2)


 (slettet)
(1) 10-11-2014 kl. 17:36

Nu vi har haft en tråd med shampoo'er og deslige, uden kemi, eller rettere tanken om om der nu er dit eller dat i, så vil jeg lave en tråd med mad uden kemi, altså den gode hjemmelavede, og med omtanke lavede mad, så; Mad uden kemi:

I aften står den på; rosastegt andebryst, rucola og tranebærsalsa.

Alt lige nemt at gå til, hurtigt lavet og en go' ret når man trænger til et spark viraminer, salat uden for mange forskellige ting i, og kun en lille smule kød.
Vi er 2 der deler et lille andebryst, skåret på skrå og i tynde skiver, så rækker det langt. Som et extra pift, rister jeg ofte en håndfuld pinjekerne og strør på.


Hva' ska' du ha' i dag?



Redigeret 10-11-2014 kl. 17:44



 (slettet)
(2) 13-11-2014 kl. 22:53

Svar på indlæg nr. 1 af maylou:

Dampet økologisk spidskål med lidt økologisk smør og en skive græskarkerne rugbrød





 (slettet)
(3) 15-11-2014 kl. 07:35

I år har jeg tænkt mig at holde en lille beskeden jule-tam-tam, for de få venner vi har plads til i vores lille betonæske, og der ska' serveres hele svin(eriet)et, altså alt hva' hjertet gegære, fra dengang oldemor var dreng;

Rullepølse
Lune frikadeller
Lun flæskesteg
Lun medister
Sylte
Lun mørbrad m. bløde løg
Evt. en fisk af en slags
Hønsesalat
Brød & smør
Konfekt og kaffe/te

Det meste af kødet er allerede købt, gennem 1½ måneds tid, på tilbud og økologisk, kun slaget til rullepølsen ska' først bestilles og købes 8 dage før dagen, da den ska' salte i 4-5 dage og så først koges og presses 1-2 dage før. Og hønsesalaten bli'r produceret dagen før, hvor vi ska' ha' en gang hønsesuppe og resten ska' så bli' til salat.

Nu ser vi hva' der ska' til af fisk, men det er heller ingen sag at lave, om det så bli'r stegte eller marinerede sild eller fiskefilet, ingen ål, da den ik' har det så godt i øjeblikket vil vi ik' gøre det værre for den. Sky, rødkål og hva' der ellers ska' til af tilbehør, er heller ingen sag at lave selv, for Tørsleffs gamle kogebøger ka' det hele og uden 'moderne' islæt.

Rugbrødet gider jeg nok ik' lave en surdej til, selv, så går nok til vores lille bager og får et øko-rugbrød, men det hvide brød og evt. kiks bliver bagt hjemme, selv smøret vil jeg lave selv, men da vi endnu ik' har fået en hakker med pølsehorn, så har jeg overgivet mig til den købte, men stadig økologiske medister.

Konfekten har jeg lavet af økologiske nødder og div. for mange år siden, inden det ble' moderne (nødvendigt?) at lede efter det, så det er heller ingen sag, faktisk har min hjemmedigtede marcipan altid fået ros, idet jeg kommer fler' forskellige nødder i marcipanmassen, end blot mandler - og det hele er holdt sammen af honning, og det er slet ik' nær så sødt som købemarcipan.

Og dette bli'r den første jule-tam-tam, siden jeg var barn, som er, næsten, totalt hjemmelavet og fri for kemikalier, da jeg efterhånden har fået skiftet alle vores krydderier ud med økologiske, bæredygtige and all that jazz... så nu må vi jo se om de ka' smage forskel.... Øgleungen, hendes kæreste og El Frito ka' i hvert tilfælde, og dét er det vigtigste.

"Sikke et vældigt arbejde", vil mange sikkert tænke, men det er såmænd ik' værre end at tænke, pakke og huske div. julegaver og da vi hel're vil gi' den go'e mad end købegaver, ja' så bli'r vores jul altså gaven til maven



 (slettet)
(4) 15-11-2014 kl. 07:58

Svar på indlæg nr. 3 af maylou:

Ingen leverpostej med sprød bacon ?



 (slettet)
(5) 15-11-2014 kl. 08:43

Svar på indlæg nr. 1 af maylou:

Mit hjemmebag bliver ofte bagt i økologiens tegn...med økogær til 4,75..
f i r e k r o n e r o g f e m o g h a l v f j e r d s ø r e (og en stribe udråbstegn).

Hov! Sukkeret er ikke øko...pis!

Og så ved jeg ikke. hvor uøkologisk salt kan blive.



Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.