Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Sundt mad til kræsne børne-ganer..? (1/19)


 (slettet)
(1) 10-09-2013 kl. 08:21

OPSKRIFTER SØGES...
Jeg har 4 meget forskellige børn, hvoraf 2 er ekstremt kræsne.

-det pædagogiske bag, hvorvidt de bare skal spise hvad der bliver sat på bordet, eller om man skal lade noget sundt stå fremme til hvert måltid og andre lignende tiltag er IKKE RELEVANTE..

Jeg søger opskrifter, hvori fx grøntsager er kamufleret.. Jeg er ved at være træt af, at det altid skal være en eller anden form for kødsovs, hvor alle grøntsagerne har været en tur forbi blenderen.

Bonus kunne være, hvis der er et minimum af pasta, ris og brød i

Kom frisk - på forhånd tak (slettet)
(2) 10-09-2013 kl. 08:29

Svar på indlæg nr. 1 af Dronningen af Outlaw:

Du skal undlade at føje dine børn, sætte grøntsager på bordet og så lidt kødsovs at de ikke bliver mætte. Fortælle at det er aftensmaden og spis selv af det hele, mens du forsøger at skabe en god stemning uden at nævne maden mere end en gang.

Få talt om nogle hyggelige ting som børnene har oplevet i løbet af dagen og pludselig en dag tænker de ikke over at de har taget en grøntsag.

Redigeret 10-09-2013 kl. 08:30 (slettet)
(3) 10-09-2013 kl. 08:46

Svar på indlæg nr. 1 af Dronningen af Outlaw:

Tror bare man skal lade være med, at være så obs på dem, når de skal spise. Og lade være med, at nøde dem til, at spise for så får de den opmærksomhed de vil have og man kan sidde og få en dårlig stemning ved bordet. (slettet)
(4) 10-09-2013 kl. 08:49

Svar på indlæg nr. 1 af Dronningen af Outlaw:

Jeg blandede grønt sager i alle farsretter, i al sauce om jeg så skulle blende det, jeg blandede kartoffelmosen med alle former for grøntsager. Men stille og roligt hen af vejen lod jeg en enkelt eller 2 grøntsager være hele, enten i rå tilstand eller kogt let.

Det morsomme var nemlig at i rå form kunne han spise mange grønne ting men ikke i den kogte form, så jeg var egentlig ligeglad, bare han spiste dem om de så var rå.,
Til hvert måltid var der så lidt stave af agurk, gulerod, lidt blomkål/ andre former forgrøntsager, og lidt tomat, så nippede han det til det, det samme gjorde jeg, så det grønne fik han dog... omend ikke i stor grad.

Jeg forlangte sønnike smagte på det hele, forklarede ham at man ikke kunne sige det kunne man ikke lide uden at smage på det.... Og ganske langsom vænnede han sig til at spise grøntsager .... Idag spiser han stort set alle former for grønt... en enkelt eller 2 bryder han sig ikke om smagen på, og det er da helt okay.... den ene er f eks selleri... og den anden er rosenkål.

Kræsne børn er svære at vænne til at spise sundt, men man kan snyde dem i lang tid, og jeg gjorde så meget jeg kunne, mens jeg legede grøntsager ind i sønnike, en løsning var også at få ham til at skære ud og snitte, rive gulerødder til f eks boller, eller salat.... så var maden mere spændende.

Og så smagte jeg selv på alt, viste at man godt kunne spise det, jeg viste at jeg kunne lide tingene i både rå tilstand og i tilberedt.

Grøntsager der blandes i maden behøver ikke at være revet på den fine side af rivejernet, men den grove, og ting der hakkes ud skal ikke hakkes alt for fing... (slettet)
(5) 10-09-2013 kl. 08:58

Svar på indlæg nr. 2 af Bundskruen:

Bare hvis du ikke havde set hvad indlægget handler om:

OPSKRIFTER SØGES..!

-tænkte du måske havde overset både dét, og det afsnit der indeholder:

..-det pædagogiske bag, hvorvidt de bare skal spise hvad der bliver sat på bordet, eller om man skal lade noget sundt stå fremme til hvert måltid og andre lignende tiltag er IKKE RELEVANTE..Redigeret 10-09-2013 kl. 08:58

Redigeret 10-09-2013 kl. 08:58Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.