Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Hvilken frysetemperatur skal mad have? (1/7)


Anonym (Opretter)

(1) 02-09-2013 kl. 23:04

Hej husmødre og husfædre,
Forleden dag kom jeg hjem fra arbejde og så til min skræk, at døren til fryseren ikke var blevet lukket helt, den stod et par cm åben. En af de skønne teenagere havde lagt en pakke med kage ind, som fyldte for meget, så døren havde åbnet sig selv.
Døren havde stået åben så længe, at kagen var tøet helt op.
Jeg prøvede at mærke på nogle af de andre ting, der lå i fryseren, men de var stadig frosne. Temperaturen i fryseren må jo dog være faldet betydeligt. (jeg har desværre ikke noget termometer i fryseren).
Nu tænker jeg over, om jeg kan anvende de ting, som lå i fryseren. Der er både kød, fisk og bær.
Jeg håber, at der er nogen her, som har forstand på disse ting.



 (slettet)
(2) 02-09-2013 kl. 23:41

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Da fryseren formentlig kun har været åben nogen timer, er der sikkert ingen skade sket. Kagen er sikkert ikke tøet op, men ikke nået at fryse igennem.

De varer der ikke er nået at blive bløde i overfladen er ikke et problem.

Normalt kan varer frosne varer ligge i en slukket fryser i 48 timer uden at tage skade, hvis den ikke åbnes. Hvis den står åben kun det halve, der vil dog komme en del rim.

Er det et slukket fryseskab, holder varer op til 24 timer. Med åben dør 3 - 4 timer, og der kommer rigtig meget rim, fryseren skal sandsynligvis tømmes og afrimes.

Har fryseskabet været tændt, og døren kun på klem, kan det holde rimeligt i 6 - 8 timer, men bruger meget strøm, og rimer kraftigt til.


Kulden bremser vækst i madvarerne af både bakterier og svampe(mug), når varerne bliver varmere stiger vægsten, men bremses igen når du køler ned. Den tid varerne har været ved højere temperatur har selvfølgelig givet noget vækst, men ikke mere end hvis du tager madvarer ud til optøning aftenen før det skal bruges i stedet for om morgenen.



Anonym (Opretter)

(3) 02-09-2013 kl. 23:45

Svar på indlæg nr. 2 af oldman:

Kagen var frossen da den blev lagt ind - det var sådan en kage man køber frossen i et supermarked, og den var helt optøet og blød, da jeg kom hjem.
Men tak for dine input.



 (slettet)
(4) 02-09-2013 kl. 23:49

Svar på indlæg nr. 3 af Anonym:

Hvis det er en kage fra et supermarked, vil jeg slet ikke være nervøs. De fleste af dem er så fyldt med konserveringsmidler at de kan holde si flere år.



Anonym (Opretter)

(5) 02-09-2013 kl. 23:51

Svar på indlæg nr. 4 af oldman:

Kagen er ligegyldig, problemet er alle de andre ting, som var i fryseren, især kød.



Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.