Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Madplan (1/3)


 (slettet)
(1) 28-04-2013 kl. 17:32

Kender I det? Man render rundt om køddisken i supermarket efter arbejdstid og forsøger at finde på noget spændende til aftensmad. Tit bliver det de samme retter igen og igen - og man bruger for meget tid på at handle. I denne uge har jeg sat mig for kun at handle 2 gang frem til mandag i næste uge. For at dette kan lade sig gøre har jeg lavet en madplan.

Hvor tit handler du? Og laver du madplan?



 (slettet)
(2) 28-04-2013 kl. 17:37

Svar på indlæg nr. 1 af Madam Ziki:

Sjovt, jeg har lige haft samme tanke ved at læse i madtråden.
Og nej, jeg er desværre for udisciplineret mht. indkøb - det ender også gerne med de samme foretrukne retter.
Kan godt blive misundelig, når jeg zapper forbi et madprogram, hvor man ser bugfyldte købeskabe, som er umuligt som single med mindre man har et enormt madspild.



 (slettet)
(3) 28-04-2013 kl. 17:49

Svar på indlæg nr. 1 af Madam Ziki:

Jeg handler når jeg mangler, men forsøger at begrænse mig til et 2-3 gange ugentlig, jeg laver ikke en madplan på anden vis end når jeg handler kødvarer ind, så laver jeg i tankerne en fordeling af kødet så jeg har til en måneds tid i fryseren, dvs deler kødet ud i mindre portioner.
Grøntsager har jeg som regel i fryseren de er købt på tilbud.

Vil dog helst have de friske grøntsager men de holder sig ikke så længe når man er enlig, så forfalder til frostvarerne, jeg spiser så mange friske jeg kan/har hjemme og ellers ryger de frosne også med i maden.

Når jeg laver mad, laver jeg til 2 dage og til en dag i fryseren, f eks af 1/4 kg hakket kød laver jeg frikadeller til 2 dage og en krebinet så har jeg mad i 3 dage plus lidt til pålæg.... jeg får 3 hakkebøffer ud af et 1/4 kg hakket okse osv osv...

Igår lavede jeg en gryderet af knapt 2 skinkescnitzler med lidt brunchpølser skåret i mindre stykker samt godt med grønt, der er så til 4-5 middage... Jeg skal have det idag og resten røg i fryseren til en anden gang... Imorgen er det lidt kylling i karry lavet på et enkelt kyllingebryst med æblestykker og masser af løg... osv osv....

Jeg synes selv jeg får meget ud af mine indkøb men ind imellem er så kedelige så må jeg rundt på nettet og finde lidt inspiration ellers kigger jeg i mine kogebøger og finder ud af noget der.



 (slettet)
(4) 28-04-2013 kl. 17:58

Svar på indlæg nr. 1 af Madam Ziki:

Her, i den Lille Hybel Ved Den Store Flod, handeles der ind, hver dag.

Kød til fryseren, købes når der er et godt tilbud, frugt, grønt og andre friskvarer købes dagligt, alt efter hva' der nu er hevet ud af fryseren.

Havde vi penge nok, ville vi ik' engang ha' en fryser, så ville jeg købe det kød eller fisk, vi nu lige sku' ha', hver dag, hos slagteren eller på gårdene.

Og nej, vi laver ingen madplan, vi ka' li'så godt spise vildt eller steaks om tirsdagen, og fx. frikadeller om søndagen, det er som det lige passer os, men mine frugter og grøntsager, vil jeg sgu' ha' så friske som muligt - og uden have og drivhus, må jeg, desværre, købe det i butikkerne.



 (slettet)
(5) 28-04-2013 kl. 18:03

Svar på indlæg nr. 1 af Madam Ziki:


handler vel 3-5 gange om ugen , forskellige varer
ingen madplan , men kød til aftensmaden køber jeg gerne noget forskelligt at lave det af, måske til en uge af gangen



Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.