Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

et bastant farsbrød, gøres mindre bastant, hvordan?? (1/2)


 (slettet)
(1) 20-11-2012 kl. 09:23

Jeg fik lavet et velsmagende "brød" af hakket oksekød, blot blandet med salt og peber og pikant ost i midten. Selvom det smagte godt var kødet lidt gummiagtig, så hvad kan jeg gøre for at det bliver lidt mere luftigt?



 (slettet)
(2) 20-11-2012 kl. 09:57

Svar på indlæg nr. 1 af sødelene2:

Brug lidt Dansk vand - pikant osten gør farsbrødet gummiagtig , når det *smelter* af varmen ved tilberedningen ...



 (slettet)
(3) 20-11-2012 kl. 10:46

Svar på indlæg nr. 1 af sødelene2:

Drop osten og rør farsen som til forloren hare, eller som til frikadeller.



 (slettet)
(4) 20-11-2012 kl. 11:42

Svar på indlæg nr. 1 af sødelene2:

Kom nogle revne gulerødder i farsen, - den bliver lettere og sundere.



 (slettet)
(5) 20-11-2012 kl. 12:59

Svar på indlæg nr. 1 af sødelene2:

Når jeg laver farsbrød så putter jeg 3 sk opblødt toastbrød i farsen... det får den til at føles lettere og mere saftig, det er et gammelt husråd jeg har fået af min mormor i sin tid.


Grundfrs til f eks forloren hare/farsbrød

1/2 kg hakket svinekød ( jeg bruger altid svinekød til forloren hare eller kalvekød og meget sjældent oksekød)
ca 1 dl mælk
salt, peber
10 tynde skiver bacon
1/2 l okseboullion ( til at hælde ved farsbrødet)

3 skiver afskorpet toastbrød skåret i mindre firkanter.

Brødet hældes i en skål med ca 1/2-1 dl mælk start med lidt af gangen samt salt og peber. Lad brødet suge al vædsken inden du putter kødet i skålen. Det tager ca 1 times tid.

Put farsen ned til mælkebrødet og rør godt rundt, lad trække ca 20 minutter og rør igen inden du putter eventuelle andre krydderier/grøntsager i.

Form farsen til et aflangt brød/eller hvad du lyster og dæk med bacon. Steg i ovnen ved 180 gr i ca 40 til 50 minutter eller til farsen er gennemstegt

Server med f eks små brunede kartofler, tyttebærsyltetøj, brun sauce og grønne bønner (forloren hare)

Som græsk farsbrød med tomatsalat og halve bagte kartofler samt en god dressing.



Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.