Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Hvor meget laver du fra bunden? (1/27)


 (slettet)
(1) 08-10-2012 kl. 07:57

Her, i Den Lille Hybel Ved Den Store Flod, gå vi meget ind for at lave så meget af vores mad, som muligt, fra bunden, økologisk, bæredygtigt and all that jazz, desværre ka' vi, af vores geografiske placering (midt i en storby), ik' selv slagte vores dyr, fiske de fisk vi gerne vil spise, samle vores æg, hente kildevand, plukke frugt, grave grønsager op, dyrke salater - eller malke vores egen ko, får eller ged.

Men, det vi så køber os til, er så 'raw' som muligt, og det bli'r tilberedt så skånsomt og med bevarelse af div. vitaminer, mineraler o.s.v som muligt, og det er yderst sjældent vi spiser, fra fabrikkerne, færdiproducerede madvarer eller for den sags skyld junkfood.

Og vi går meget langt for evt. at fremstille nogle madvarer selv, i den udstrækning vi nu ka' fra en bylejlighed (da jeg boede på landet, var det ret meget nemmere), grønsager bli'r købt i sæsonen, blancheret og lagt på frys - det sidste nye 'skud på stammen', er hjemmelavet smør, og det næste bli'r hjemmelavet yoghurt og deraf friskost.

Så, hvor langt går du?



 (slettet)
(2) 08-10-2012 kl. 08:01

Svar på indlæg nr. 1 af maylou:

Hvorfor flytter I ikke på landet?

Jeg udnytter byens muligheder for færdigtilberedt mad og det modsatte. Jeg bor i Kbh og i går var der faktisk Høst Picnic, hvor man kunne møde op og plukke æbler og bagefter få dem lavet til most. Så helt umuligt er det ikke at lave sit eget, når man bor i byen.

Man kan også købe en kvart ko til fryseren, så man ved at ens kød har heddet Botilde og har haft et godt liv.

Til sidst kan man jo have en kolonihave med køkkenhave, så man bliver relativt selvforsynende med frugt og grønt.



 (slettet)
(3) 08-10-2012 kl. 08:06

Selvom man bor inde i byen, kan man såmænd sagtens blive medlem af f.eks. vores Ålaug, hvor der hvert forår sættes et antal køer og får ud på marken. Der går dyrene så et halvt år, hvorefter de bliver slagtet og man kan købe kødet



 (slettet)
(4) 08-10-2012 kl. 08:18

Svar på indlæg nr. 2 af Misling:

Hvorfor flytter I ikke på landet?



Hu-ha, det er os' det der står øverst på listen, af fremtidige projekter, nu mangler vi bare liiiige økonomien, der har være prioriteret tandlæger og Øgleunge, først, samt et enkelt dødsfald, har sat drømmen lidt på stand-by.


... i går var der faktisk Høst Picnic, hvor man kunne møde op og plukke æbler og bagefter få dem lavet til most. Så helt umuligt er det ikke at lave sit eget, når man bor i byen.



Jo, for her har ik' Høst Picnic, vi bor for tæt på landet, men at komme ud på plantagerne, eller bare store frugthaver, kræver en bil, samt de "Spiselige Naturvandringer" vi har, kræver os' en bil, hvilket jeg har påpeget overfor div. naturvejledere der arrangerer turene, de ka' godt se at det sgutte er til megen nytte, for ik' bilende.

Man kan også købe en kvart ko til fryseren, så man ved at ens kød har heddet Botilde og har haft et godt liv.



Sagtens, men vi bor i en to-værelses, og der er altså ik' plads til en større fryser, end vi allerede har.

Til sidst kan man jo have en kolonihave med køkkenhave, så man bliver relativt selvforsynende med frugt og grønt.



Sagtens, men så ryger flytteprojektet, pengetræet er endnu ik' opfundet



Redigeret 08-10-2012 kl. 08:31



 (slettet)
(5) 08-10-2012 kl. 08:27

Svar på indlæg nr. 1 af maylou:

Jeg laver det meste fra bunden. Dvs. lagkagebunde køber jeg hos bageren, (har førhen bagt selv)
En rigtig god gang grønkålssuppe laver jeg fra bunden. Jeg kunne aldrig finde på at købe færdigproduceret mad. Jeg hader pizza fra diverse pizzabagere, når det nu kun tager 20 min. at lave sin egen, så ved jeg også, hvad der er i/ på.
Jeg har før lavet smøreost selv med diverse krydderurter - det gør jeg ikke mere. Nu er jeg alene, så det er begrænset, hvad jeg skal bruge af fødevarer. Af og til er det sjovt at eksperimentere og lave ting selv. Årstidens grøntsager er de billigste! Jeg havde have engang, også egen urtehave. Jeg tror på, at økologisk er bedre end traditionelt. (det siger næsten sig selv)
Når jeg har job, får jeg kasser fra Årstidens grøntsager. Vi har også en dame, der står på torvet hver lørdag og sælger biodynamiske grøntsager og frugt, hende bruger jeg også.


Redigeret 08-10-2012 kl. 08:31



Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.