Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Fritureolie (1/4)


 (slettet)
(1) 29-09-2012 kl. 13:31

Nu har jeg jo aldrig lagt skjul på, at jeg kun laver mad for ikke at lide sultedøden.

Nå, men i går kom jeg i tanker om, at jeg for et par år siden af uransagelige grunde investerede i en frituregryde og nu skulle jeg så prøve at lave pommes frites i stedet for de sædvanlige frosne.

De blev faktisk gode (glorien skinner), men hvad gør jeg nu med olien? Skal den smides ud? Kan den holde sig? Hvor længe?



 (slettet)
(2) 29-09-2012 kl. 13:40

Svar på indlæg nr. 1 af not just anybody:

Det kommer an på, hvornår du skal bruge frituregryden igen.

For en del år siden havde jeg en frituregryde, hvor jeg brugte ganske almindelig rapsolie.
Min erfaring med olien var, at den kunne holde sig ca. 14 dage i et køligt skab.
I den mellemliggende periode kunne den varmes op flere gange, men der blev efter nogle ganges brug en del bundfald i gryden.

Jeg hældte den gamle olie direkte i vejkloaken, når jeg skiftede olie.





Redigeret 29-09-2012 kl. 13:45



 (slettet)
(3) 29-09-2012 kl. 13:42

Svar på indlæg nr. 1 af not just anybody:

den kan godt genbruges et par gange, men den begynder at harskne når først man har åbnet den, filtrer den ren ned i gryden igen. og så kan olien afleveres på genbrugsstationen eller hældes på flasken igen og komme i renovationen. jeg hælder min i komposten.



 (slettet)
(4) 29-09-2012 kl. 14:00

Tak for hjælpen. Så vil jeg hælde det op i en bøtte og sætte det i køleskabet.

Kompostbunke har jeg ikke, men jeg kan vel grave et hul i haven. Nærmeste vejkloak ligger ikke lige udenfor.

Sidder iøvrigt og kigger på spansk TV. Lige nu med et madprogram. Det ser ret spændende ud.



 (slettet)
(5) 29-09-2012 kl. 14:29

Svar på indlæg nr. 4 af not just anybody:

Forstår du det? hasta la vista



Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.