Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Lårtunge (1/7)


 (slettet)
(1) 18-09-2012 kl. 10:15

Jeg har ca. 1½ kg. lårtunge i fryseren, men har ingen idé om hvad jeg skal bruge det til....

Har du et godt forslag???
(jeg søger ikke opskrifter fundet via google, men noget du har lavet eller i det mindste smagt!!!)



 (slettet)
(2) 18-09-2012 kl. 10:25

Svar på indlæg nr. 1 af Titse:

Det eneste jeg ved om lårtunge er, at det bruges til saltkød, så jeg lurer lige med



 (slettet)
(3) 18-09-2012 kl. 10:32

Svar på indlæg nr. 1 af Titse:

Det lyder frækt. Hvad hedder ham med tungen?



 (slettet)
(4) 18-09-2012 kl. 11:07

Svar på indlæg nr. 1 af Titse:

Jeg har smagt roastbeef lavet af lårtungen, og det smager ganske vidunderligt. Jeg har også smagt benløse fugle lavet af lårtunge.... Det er dog ikke noget jeg selv har haft lavet men en familie til mig...



 (slettet)
(5) 18-09-2012 kl. 11:24

Svar på indlæg nr. 1 af Titse:

Ha ha.... sådan en har jeg også i fryseren, og har haft det før, jeg begyndte for 7 år siden at købe en kvart højlandsko ad gangen ude på landet af en som har en sådan lille flok gående i baghaven..

Jeg anser det for at være et lidt sejt stykke kød, og derfor laver jeg simremad af det, dvs du kan skære det i tern eller strimler og lave gryderet af det, hvor du steger det i en gryde i rum tid for at gøre det dejlig mørt.

Min favorit-ret af et stort pænt stykke kød der er uden for meget sener osv i, er at tage den og putte den i en ny frysepose, når de har været på frost kan der nemt komme små huller i, hælde 1-2 KB hvidtøl i posen og suge luften ud, og så binde knude og lægge den i en skål i køleskabet i 2-3 dage, vender den lige en gang imellem. Øl mørner kødet. Så tager jeg stegen op af posen/øllet og bruner den af i en stegegryde, hælder derefter øleen over og lader den så og simre i ca 4 timer (for 1 kg) med låg på og vender den en gang imellem. den sidste time ca tager jeg låget af så øllen koges ned/reduceres til en mindre mængde, steges tages op, og så laves der ølsovs, jeg gør det ved bare at hælde fløde på + salt og peber. Og evt en god slat friskrevet peberrod, man kan evt. blende peberroden med fløde og derved jævne sovsen med denne mos (er min foretrukne).
Og så kartofler og lidt grøntsager til.

Så altså en gammeldaws grydesteg med ølsovs eller peberrods/ølsovs til.

Og ellers søg på 'gammeldags grydesteg' så burde der komme forskellige opskrifter frem.

oksebov, tværreb, klump og andet af den slags der ikke høre til som mørt kød, er velegnet som grydesteg og andet simremad, kødet blir lækkert mørt så det er til at tygge med øjenlågene.

Bon appetit..



Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.