Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

En Efterårs/Vinterret (1/3)


 (slettet)
(1) 26-08-2008 kl. 19:04

Boeuf a la Mode,
2dl Rødvinseddike
5dl Rødvin
1tsk Sennepskorn
1tsk enebær
1tsk nelliker
2 Laurbærblade
----------------------------------------------------------------------------
kog en lage af ovennævnte ingredienser og lad den afkøle helt
---------------------------------------------------------------------------
1kilo oksegrydesteg med ben duppes tørt og ligges i lagen,og placeres derefter tildækket i Køleskabet(kan osse ligges i Frysepose)i tre Døgn.
----------------------------------------------------------------------------
1 Bouket Garni 1 lille løg,skæres i tern.
Kødet duppes tørt og brunes godt i klareret smør hele vejen
rundt,tages op.og ligges på et fad
bouket garni og løg brunes i klareret smør.kødet ligges ovenpå og
der tilsættes 125 ml af den siede Lage,og der tilsættes Oksebouillion til kødet er dækket.
kødet simrer nu til det er mørt.
----------------------------------------------------------------------------
i mellemtiden skæres 1 lille hvidkålshovedet i grove stykker
skær et lille løg i tern,brun løgterninger i klareret smør,tilsæt en tsk sukker,lidt stødt kommen,og karamelliser løgterningerne heri.
tilsæt hvidkålen sauter den i ca fem minutter,tilsæt ½dl hvidvin,og lad kålen simre til den er mør
----------------------------------------------------------------------------
når kødet er mørt tages det op af gryden,pakkes ind og holdes varmt i en 5ogr varmt ovn
si stegelagen.
smelt to spsk ukrydret svinefedt i en gryde,tilsæt en tsk sukker,karamelliser sukret i fedte,tisæt en topspiseske mel og rør kraftigt med piskeris.tilsæt lidt efter lidt stegelage.og køg op til en jævn sovs.
tilsmag sovsen evt,med lidt af den resterende Lage hvori kødet har marineret,tilsmag med salt og peber
skær kødet i skiver,server med hvidkålen og en god hjemmelavet Kartoffelmos

Redigeret 26-08-2008 kl. 19:08

Redigeret 26-08-2008 kl. 19:10



 (slettet)
(2) 26-08-2008 kl. 19:06

Svar på indlæg nr. 1 af Gorilla Joe:

Hvad tid spiser vi......

Det lyder meget lækkert, så den er straks kopieret til senere brug...Tak ...



 (slettet)
(3) 26-08-2008 kl. 19:08

Svar på indlæg nr. 2 af hebiha:

velbekomme.
elsker at stå i køkkenet,og lave god mamse,og servere den til dem som værdsætter.



 (slettet)
(4) 26-08-2008 kl. 19:11

Svar på indlæg nr. 3 af Gorilla Joe:

Takker, ja jeg er selv vild med at lave god mad, og specielt når folk kan lide det jeg laver.....

Som en veninde jeg have engang sagde, så lavede jeg rigtig god mormormad..... Jeg holder utroligt meget af vore gamle retter, ikke at jeg laver dem hver dag, men ind imellem laver jeg dem og så bliver der smæsket løs.....



 (slettet)
(5) 26-08-2008 kl. 19:11

Svar på indlæg nr. 1 af Gorilla Joe:

Jeg tror altså, vi blir nødt til at komme på forlænget weekendt..!



Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.