Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

American Cheescake:


 (slettet)
(1) 26-08-2008 kl. 09:04

Selv elsker jeg en go´, hjemmelavet, kage, da de, som regel, er lavet med stor kærlighed, både i processen og til spiserne. Min absolutte favorit er en American Cheescake, som jeg fik i 1990, af en dejlig amerikansk pige, som ´fik kageenglene til at synge kagehymner, og jeg bare MÅTTE eje den opskrift, og den har fulgt mig som en trofast lille hund, faktisk én af de få ting jeg, krampagtigt, har holdt fast i, hver gang jeg har rykket rundt i mit lille liv, så den kommer direkte fra det amerikanske køkken. Ik´, meget for at gi´ den fra mig, men ka´ alligevel ik´ la´ vær´ med at dele en så dejlig ting med jer.

Målene har jeg, desværre, kun på engelsk, har ik´ rigtigt fået dem oversat, men ellers må man sjusse sig lidt frem:

Passe til springform ca. 24 cm. i diameter.

Bund/krumme:
1½ cup knuste Digestive
1/4 cup flormelis
6 spsk. smeltet smør
1 tesk. kanel.

Blandes godt, gem ca. 1/4 del til om lidt.
Trykkes i springform, gerne 4-5 cm. op ad siderne.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Fyld no. 1.:
2 godt piskede æg
400 g. flødeost Naturel
½ cup sukker
Saften af én stor citron, evt. med den revne skal.
1 tesk. vanilla
½ tesk. salt.

Røres godt og fældes i formen.
Resten af Digestiverne fordeles på.
Bages 20 min.
Pudres m. kanel mens varm, og lad ellers køle af til stuetemp.


Forvarm igen ovnen til 220 grader.

Fyld no. 2.:
500 g. 38% créme fraiche
2 spsk. sukker
1 tesk. vanilla
1/8 tesk. salt.

Røres godt, hældes på kagen og bages i 5 min.

Afkøles i køleskab i min. 12 timer.

Pynt med jordbær, kiwi, pærerskiver, etc.


Skal den hele spises på én gang behøves dette ikke, ellers :

Lægges 1 blad husblad i vand
Smelt, forsigtigt, 1 lille glas ribs- eller/æblegele
Knug husblasen let
Røres i gelén, lad køle til lige før det stivner igen
Smør over og lad køle til helt fast igen, min. 2 timer.

Den er en winner!


Go´ fornøj´lse.





Redigeret 26-08-2008 kl. 09:13



 (slettet)
(2) 26-08-2008 kl. 11:12

Svar på indlæg nr. 1 af maylou:

til de mere kaloriebevidste kan man passende udskifte Flødeosten med Kvark,og cremefraiche 38% med en cremefraiche 18%,creme fraichen skal så lige igennem et kaffefilter så overskydende væde kan løbe fra.jeg tilsætter så en teske maizena,



Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.