Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

sød, sød, sød (4/4)


 (slettet)
(16) 06-10-2013 kl. 22:15

Svar på indlæg nr. 15 af Nicelady:

Mener at have læst det er noget værre skidt,og så smager det af føøøøøøøj. (slettet)
(17) 06-10-2013 kl. 22:17

Svar på indlæg nr. 9 af not just anybody:

der siges faktisk at det kunstige fremmer sukketrangen. så hellere lidt af det naturlige sukker. (slettet)
(18) 06-10-2013 kl. 22:20

Svar på indlæg nr. 16 af Ellermåskeskuviikke:

Birkesød smager da udmærket. (slettet)
(19) 06-10-2013 kl. 22:21

da.wikipedia.org/wiki/Sukkerplante-...

Anvendelse
Urbefolkningen i Paraguay, Guaranierne, har brugt planten i århundreder som sødemiddel i deres afkog af Paraguay-Kristtorn (Ilex paraguariensis), maté. I dag forskes der intenst i mulighederne for dyrkning og industriel anvendelse af plantens indhold.
EU-kommisionen besluttede 11. november 2011 at godkende steviol og steviaglycosider som fødevaretilsætningsstof. Steviaglycosider er desuden godkendt som fødevaretilsætningsstof og/eller kosttilskud i en lang række andre lande.
Ny dansk forskning indikerer at stevia rebaudiana måske kan bruges i behandling af type-2 diabetes, da det aktive stof steviosid tyder på at have færre bivirkninger end nuværende behandling. Dog mangler yderligere forskning.
Stevia som sødemiddel
Stevia blev i 2011 godkendt som sødemiddel til brug i EU.1
Stevia sødemidlet, er et alternativ til sukker. Stevia sødemidlet er fremstillet naturligt og uden tilsætningsstoffer. Stevia er igennem de senere år blevet brugt af diabetes patienter, da det ikke indeholder naturlig sukker, som diabetes patienter ikke kan tåle. Stevia sødemidlet er desuden uden ret mange kalorier, og bliver derfor også brugt af folk på lav-kulhydrat diæter.
Stevia sødemidlets smag har en langsommere indtræden og en længere virkning end almindelig sukker. De meget høje ekstrakter, kan dog være en anelse bitre, og have en lakrids lignende eftersmag. Stevia sødemidlet findes i ekstrakter op til 3-400 gange mere sødme end almindelig sukker 2. Stevia har fået meget opmærksomhed, både herhjemme men også i udlandet, pga. dens egenskaber med lavt kulhydratindhold, samt lavt sukker indhold.
KilderLove.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.