Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Selvrensende ovn (1/4)


 (slettet)
(1) 18-11-2011 kl. 00:02

Hej!
Er der nogen af jer der ved noget om selvrensende ovne?
Jeg har set et med "Aqua-clean" - hvad er det? Jeg har hørt, at "emalje-rens" (aner ikke, hvad det er) ikke holder i længden.
så er der profolyse-rens og katalysator-rens. ? Erfaringer og gode råd modtages gerne.
Tak (slettet)
(2) 18-11-2011 kl. 07:42

Svar på indlæg nr. 1 af Nicelady:

Vores er "selvrensende" på den måde at man sætter den på et bestemt antal grader i en tid, derefter bliver urenheder til næsten aske og kan fjernes med en fugtig klud.

Har ingen problemer med den og har da holdt i 10-12 år nu. (slettet)
(3) 18-11-2011 kl. 13:34

Svar på indlæg nr. 2 af Chavalli:

Hvilket mærke komfur har du? (slettet)
(4) 18-11-2011 kl. 15:06

Svar på indlæg nr. 1 af Nicelady:

jeg har solgt hvidevarer, og aqua clean er noget Gorenje kører med(Slovensk ovn, godt mærke!)
Det fungerer på følgende måde:
Du drejer knappen hen på aqua clean symbolet, sætter bradepanden ind i ovnen med en halv liter vand i, og lukker ovnen. Sæt derefter ovntemperaturen på 75 grader, og lad den stå i en halv time. vandet begynder at dampe, og sætter på den måde ovnrummet i blød. Derefter kan du lettere gnide snavset af ovnen, uden brug af kemikalier. Smart og enkelt. Der findes også automatiske programmer på visse ovne, der selv gør ovnrummet rent, og her skal du lede efter de ovne der har pyrolyse, og som brænder ovnen ren ved temperaturer omkring 400-500 grader.
Katalyse er de der ru sider der findes i især Voss/Electrolx/Husqvarna produkter. Det er lavet sådan at snavset tørrer ind og let kan gnides af siderne og toppen af ovnrummet. Det virker især ved temperaturer over 250 grader, altså omtrent max. temperaturer, men er ikke et program som dem der findes på pyrolyse modellerne, og altså heller ikke så effektivt. Pyrolyseovnene brænder som sagt ovnrummet rent, hvorfor man også er begyndt at sætte katalysatorer i nogle af ovnene, for at fjerne lugtgener ved rensningen. Men det er let, og der ligger blot lidt hvid aske tilbage i bunden af ovnen efter endt program.

Redigeret 18-11-2011 kl. 15:13 (slettet)
(5) 18-11-2011 kl. 16:02

Svar på indlæg nr. 3 af Nicelady:

Keramisk Voss er det jeg har.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.