Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Døende stuebirk... (1/2)


 (slettet)
(1) 08-07-2008 kl. 18:32

Ok - det er ikke en haveplante, men min efterhånden noget aldersstegne stuebirk ser ud til at være døende - bladene visner i et vist tempo, og den sætter heller ikke nye skud eller blade selvom den bliver vandet regelmæssigt og får substraltilskud...

Har tænkt på om det simpelhen er alderdom? Den er nok 25 år gammel - var tæt på at tjekke ud for 5 - 6 år siden da den fik frost og døde, men er siden kommet igen - den står i samme potte som altid.

Nogen råd?? (slettet)
(2) 08-07-2008 kl. 18:35

Svar på indlæg nr. 1 af popeye:


Jeg ved ikke så meget om planter, men tænkte at sådan en gammel svend måske trængte til mere plads, både i potten men også omkring sig. (slettet)
(3) 08-07-2008 kl. 18:48

Svar på indlæg nr. 2 af PersonalJesus:

Yeah - nu er den ikke særlig voldsom af vækst efter den frysetur den fik for 5 -6 år siden, men måske har du ret i en omplantning kan hjælpe - den har haft samme plads i samme vindue de sidste 4 år uden problemer... (slettet)
(4) 08-07-2008 kl. 18:50

Svar på indlæg nr. 1 af popeye:

Hey ven, det er egentlig en birkefigen...

Prøv at se dette link... Kan være det kan hjælpe dig på vej, ellers må du investere i en ny...

www.ask-alex.dk/artikler/artikel.ph...

Redigeret 08-07-2008 kl. 18:50 (slettet)
(5) 08-07-2008 kl. 20:48

Svar på indlæg nr. 1 af popeye:

Du planter den om i en lidt større potte og med noget ny jord (almindelig pottemuld fra supermarkedet). Derefter klipper du den grundigt, - klip den ned til ca. 20 cm. eller hvis du vil have en opstammet plante, så klip alle sidegrenene ind til stammen, undtagen nogle få i toppen, disse skal bare afkortes. ,Der behøver ikke at være nogle blade tilbage. Hav derefter lidt tålmodighed, der går ca. 1 måned før den begynder at skyde igen.
Den skal stå lyst men helst uden direkte sol.

Jeg måtte forære min knapt 2 m. høje opstammede birkefigen (stuebirk) væk, sidst jeg flyttede, men den trives stadig fint hos min veninde. Den plante købte jeg, som en lille vinduesplante for ca. 20 år siden, den blev altid klippet, når den i perioder tabte blade, og er altså endt med at være et opstammet flot træ.

Held og lykke med din plante.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.