Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

peberfrugter... (3/3)


 (slettet)
(11) 22-06-2012 kl. 23:32

Svar på indlæg nr. 1 af crisou3:

Hvis de kun er klimplanter nu så tvivler jeg på at du ligefrem får frugt af dem. De får ikke en lang nok vækst periode til at kunne yde noget. De peber og chilli planter jeg har i drivhuset er over en halv meter høj nu og ca. 40cm i diameter og der er en masse blomster samt begyndende frugt.... og jeg er ikke en gang sikker på at disse når at blive til det hele stor. Men det er stadig sjov at se ting vokse så i det mindste får du en oplevelse af at se hvor store dine planter bliver. (slettet)
(12) 23-06-2012 kl. 03:09

Svar på indlæg nr. 1 af crisou3:

Jeg vil få dem sat i drivhuset i haven, så tror jeg nok de skal blive til noget God fornøjelse med avlsarbejdet (slettet)
(13) 23-06-2012 kl. 14:34

Svar på indlæg nr. 12 af Tusaas:

Hun har en altan med vinduer... og ingen have men ellers er helt enig med dig. (slettet)
(14) 24-06-2012 kl. 18:21

Svar på indlæg nr. 1 af crisou3:


Dyrkning af peber... ja er fra landet.. men meget lettere at finde på nettet.. så værsgo.. smiler. husk at mariehøns æder bladlus, men svært på friland.. men køb evt bare en klar plastpose og vha nogle plantepinde lave dit eget estermistiske drivhus.. og gå så på jagt efter marie høns.. og evt på stranden... har været ude for store angreb der.. smiler.. god fornøjelse..


Dyrkning af peber kræver tålmodighed - der går nemlig noget, der ligner 2 måneder fra såning til udplantning. Når planten så er plantet ud, er der næsten 100% sikkerhed for, at den får bladlus. Dog skal dette ikke afskrække drivhusejeren for at dyrke peber, og dermed undgå at opleve den fantastiske smag fra en nyplukket frugt, samt farven fra en fuldmoden rød frugt. Smagen fra frugterne strækker sig fra den søde, meget sprøde peberfrugt til den stærke, lidt seje chili. Hele smagsgalleriet kan fås fra peber.

Såning:
Peber sås i små potter fyldt med en almindelig såjord. Spiretemperaturen er 25 - 30 grader, og der går ca. 10 dage, før de er spiret. Når de har nået en vis størrelse, plantes de om i 10 cm potter. De vandes, men kræver ikke nær så meget gødning, som de øvrige kulturer i drivhuset.

Plantning:
Peber kan plantes direkte i bedet, men vær opmærksom på, at den kan blive ca. 1 m høj og meget busket med grene til alle sider. Planten skal bruge mere plads, end man umiddelbart skulle tro. Det bedste er dog at plante peberfrugten i en beholder på 10 - 15 liter. Hermed sparer man på drivhuspladsen i starten. Samtidig giver det en mulighed for at flytte planterne på friland i de varme perioder, og når(hvis) planten får lus, at bekæmpe disse lettere ved at bruse lusene af med en vandstråle.

Pleje:
Planterne kræver en jævn vandig gennem hele perioden, men er meget nøjsom med hensyn til gødning. Anbefalingen er dog at, planten vandes med 1 promille gødningsvand, når den står i potter. For at undgå at planten vælter, placeres en stok i "midten" af planten, som støtter planten. Peberplanten har sprøde grene, og når frugterne er kommet, er det en god ide at understøtte disse grene for at undgå at de knækker. Peber er selvbestøvende, men det er dog en fordel at ryste planterne, hvilket sikrer bestøvningen.

Beskæring:
Det er særdeles vigtigt at fjerne den første blomst, der kommer på planten. Hvis ikke den fjernes, hæmmes den fremtidige vækst meget, hvilket betyder meget for udbyttet.

Høst:
De grønne frugter smager vidunderligt og kan høstes. Måden hvorpå man afgør om frugten er moden, er at giver den et lille klem. Hvis der kommer et lille smæld er frugten klar til høst. Hvis man ønsker at frugterne skal høstes røde, tager det betydeligt længere tid, hvilket betyder at der totalt kommer færre frugter på planten.

Sygdomme:
Giffelråd vises ved at der kommer et rådden plet i frugtens spids, og dette skyldes udtørring eller kalciummangel. Jævnlig vanding indeholdende 1 promille gødningsvand forebygger giffelråd.

Skadedyr:
Bladlus er absolut peberplantens værste og eneste fjende. Der er næsten 100% sikkerhed for, at der kommer bladlus. Lusene kan ses med det blotte øje, og der kommer huller i bladene på planten. Når angrebet er sket, kan planten overbruses med vand, og der kan sprøjtes vand på planten under bladene. Hermed forsvinder mange lus. En anden mulighed er at indfange mariehøns, som udsættes på planten i drivhuset. De elsker bladlus, og får hurtigt sat skik på en koloni af bladlus.
Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.