Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Baby-Luger? (1/7)


 (slettet)
(1) 07-07-2012 kl. 07:26

I går læste jeg en artikel, om en kvinde der har oprettet en internet-side, hvor mødre/fædre kunne henvende sig anonymt, hvis de ønsker at aflevere deres nyfødte. I artiklen kunne man læse, at der findes ca. en-to døde babyer i året (og det er kun dem der dukker op!), som kunne ha overlevet og fået en chance, hvis man havde et system, som en del andre lande har, nemlig det man kalder Baby-luger. Her kommer barnet i sikre hænder fra første åndedræt af.
Mon politikerne ikke mener at antallet af fundne døde babyer ikke er højt nok, eller ønsker de ikke at opfordre nybagte forældre til ansvarsfralæggelse, ved at oprette disse Baby-luger?

Mener DU, at der er/I fremtiden vil blive, behov for Baby-luger i Danmark? (slettet)
(2) 07-07-2012 kl. 09:27

Svar på indlæg nr. 1 af Poetica:

Ja (slettet)
(3) 07-07-2012 kl. 09:54

Svar på indlæg nr. 1 af Poetica:

Lykkeligvis er det ikke noget, der sker ofte herhjemme, som du skriver.

Jeg tvivler på initiativet vil gøre en større forskel for de et til to tilfælde, der er årligt.
Det er et positivt tiltag selvfølgelig, men som sådan gælder det om at ”fange” disse ulykkelige graviditeter langt inden.Før de overvejer at skille sig af med deres barnet i skjul.

Jeg kunne forestille mig, at de mødre ikke er særligt fokuserede på at tage kontakt, men er i en voldsomt belastende livssituation, de ikke kan overskue.
Måske har de gået en hel graviditet uden denne er kendt, hverken hos læge eller sygehusvæsen.

At lave et opsæt/internetside, hvor der inden et møde, eller en kontakt er lagt op til, at du har besluttet, at du vil efterlade dit nyfødte barn, tvivler jeg på vil tiltrække.
Jeg tror fokus på rådgivning til gravide er et mere imødekommende indgangsvinkle.

Så, nej en baby-luger ide tror jeg ikke på i Danmark. (slettet)
(4) 07-07-2012 kl. 09:57

Svar på indlæg nr. 1 af Poetica:

Hvor mærkeligt det end lyder , finder der stadig uønskede , skjulte fødsler sted i Danmark

Så - ja ...

Spørgsmålet er blot , om de kvinder der føder et barn uønsket og skjult - er oplyste nok til at finde ud af , at aflevere det nyfødte barn til Baby-luger ... !? (slettet)
(5) 07-07-2012 kl. 10:28

Svar på indlæg nr. 1 af Poetica:

Det er så sjældent, at en mor efterlader sit nyfødte barn, så jeg mener, det er helt unødvendigt.

Forøvrigt er en baby-luger slet ikke nogen ny opfindelse. For mange år siden var der på Den Kongelige Fødselsstiftelse en "skuffe", hvor man kunne lægge sit uønskede barn. Disse børn blev derefter anbragt på "Børnehjemmet af 1878" i Helgesensgade, hvorfra mange blev bortadopteret.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.