Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Til alle de børn


 juncker, 62
(1) 12-05-2014 kl. 16:22

Til alle de børn, der overlevede 1950 , 60, 70 og 80´erne
Først så overlevede vi at blive født af mødre, der røg og drak under graviditeten.
De tog aspirin og alle mulige medikamenter og spiste tun direkte fra dåsen, men blev aldrig testet for diabetes.
Efter dette traume, blev vi lagt på maven for at sove i en krybbe malet i en lyserød eller babyblå maling med højt blyindhold.
Vi havde ingen børnesikring på medicinflasker, døre eller vinduer, og da vi cyklede, vi havde ingen hjelme! For ikke at tale om den risiko vi tog, da vi blaffede. Som spædbørn og børn kørte vi i bil uden et børnesæde, bil pude, sikkerhedsseler eller airbags.
Vi drak vand direkte fra haveslangen og ikke fra glas eller flaske.
Vi delte en sodavand med flere venner og drak direkte fra flasken og ingen døde af det.
Vi spiste kager, mors boller, hvidt brød, frisk smør og for meget sukker på cornflakes. Vi blev ikke overvægtige af det! For:
Vi var altid UDENFOR og legede!
Vi kunne gå ud om morgenen, lege hele dagen og komme hjem, når gadelygterne blev tændt.
Ingen var i stand til at nå os hele dagen, og vi var OKAY!
I timer var vi i stand til at bygge gocarts ud af gammelt skrammel og derefter køre ned af en bakke og derefter finde ud af, vi har glemt bremserne.
Efter kollision med træer og buske et par gange, lærte vi at løse problemet.
Vi havde ingen Playstation, Nintendo, X-box, ingen video eller dvd, der var ikke 150 kanaler på TV, ingen surround sound, CD-afspiller, ingen telefoner, computere, ingen internet eller MSN. Men vii havde venner og dem fandt vi udendørs!
Vi faldt fra træer og tage, skar os, brød lemmer og slog tænder ud! Og der var ikke nogen der blev sagsøgt eller stævnet for det.
Vi spiste orme og kager lavet af sand eller jord og ormene fortsatte ikke med at leve i maven!
Vi fik luftgevær ved 10 års alderen, opfandt lege og legede med en stokke og tennisbolde, og selvom man sagde, at det kunne ske, så det var ikke så mange, der fik deres øjne stukket ud af spidse pinde..
Vi cyklede eller gik til venner, ringede eller bankede på og nogle gange gik vi bare ind og talte til dem.
Gymnastik havde alle konkurrencer, og ikke alle blev udvalgt, dem der ikke blev det, måtte lære at håndtere skuffelsen…. Utroligt eller hvad??
Tanken om at vores forældre ville være på vores side, hvis vi brød loven var ikke til stede. De var faktisk loven højre arm!
Denne generation har faktisk fået den største risiko-vilje, er de største problemløsere og investorer nogensinde.
For de sidste 50 år har været en eksplosion af innovation og nye idéer. Vi havde frihed, fiasko, succes og ansvar, og vi lærte at tage alt dette!
Hvis du er en af dem:
TILLYKKE!
Du ønsker måske at dele dette med andre, der har været lige så heldige at vokse op som børn af en tid, før ADVOKATER og myndigheder kontrollerede dit liv for 'din egen bedste'?
Af Søren Rydahl (slettet)
(2) 07-06-2014 kl. 12:05

Svar på indlæg nr. 1 af juncker:

Har været heldig, idag lever nogle børn i en osteklokke andre bliver sendt uden for hjemmet og lever sammen med magtpersoner (slettet)
(3) 30-10-2017 kl. 07:55

Svar på indlæg nr. 1 af juncker:

Ja......... Det er utroligt, hvad vi har overlevet... Godt for nogen. Skidt for andre...

Når jeg ser mine børn og børnebørn, så ser jeg OGSÅ forsiden af forandringerne. Ikke kun bagsiden.

En datter med fantastisk intellekt og nu med en lang uddannelse og et knaldgodt lederjob. Og en lige så kompetent ægtefælle.
Og TRE veltilpassede dygtige og ambitiøse børnebørn, der nu er teenagere, men som lige fra start af har været en del af det nye samfund. De er vokset op med computere, ipads og iphones. Men har også lige fra start sammen med deres forældre brugt de sportstilbud, der er. Og de har sørme også gået til musikundervisning med alt det sociale, det har medført.

.....min datter er vokset op med håbløse forældre, der havde alt for mange indbyrdes problemer til at vi kunne hjælpe og støtte vores børn.. Hun kæmpede og vandt i kampen om at "blive sin egen lykkes smed".

For min søn var problemerne for store. Skolegangen blev meningsløs i en verden han ikke forstod. Og med uforstående forældre. Og et uforstående samfund. Og en uforstående storesøster, der drillede og mobbede ham ved enhver lejlighed.

Trods høj intelligens kunne han ikke klare en normal skolegang. Og på et tidspunkt som teenager blev han skolenægter.
Så tog samfundet over. Han kom til psykolog og en masse tests og samtaler. Diagnosen blev "Aspergers syndrom". En form for autisme.
Et syndrom, jeg aldrig havde hørt om før.
Jeg læste alt hvad jeg kunne finde om emnet (dengang var det i bøger, hentet hjem fra biblioteket).

Så fulgte år med store problemer. Samfundet var heller ikke nået ret langt i forståelsen af handicappet.

I dag er han ansat i en virksomhed specielt for folk med højtfungerende autisme. Og han er glad for det. Han har "normale" venner, ---hvis den slags da findes.


Vi forældre der er født og vokset op i det sidste århundrede har ikke allesammen haft de samme muligheder for at støtte vores børn og hjælpe dem til et godt liv.

Vi overlevede. Men kun lige.
Så det var kun de stærkeste af børnene, der havde en chance for selv at opnå det gode liv.

I dag får børnene (forhåbentlig) hjælp fra samfundet så snart problemerne viser sig. Og mange flere får mulighed for at få et godt liv.

Det er jo ikke kun de stærkeste, der skal overleve. Vi har vel alle krav på et tåleligt liv.


Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.