Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

At tage ansvar for eget liv (1/10)


 (slettet)
(1) 22-10-2013 kl. 19:27

Jeg er lidt forundret over den røre der er ang. kvinder som ikke er blevet screenet for livmoderhalskræft.

Jeg gik og troede at det var almen viden at man kunne blive screenet fra det 23. år. Jeg forstår slet ikke at kvinder kan vade rundt i årevis uden at undre sig over at de ikke er blevet indkaldt. Hvis deres mødre bliver indkaldt veninder samt andre i deres omgangskreds får taget testen så forstår jeg altså ikke hvorfor de overhovedet ikke selv reagere. Det er vel et emne som kvinder imellem taler om..... eller er det kun i min omgangskreds?

Selvfølgelig er det en grim fejl og er da bestemt ikke iorden, men synes virkelig at det er bekymrende at kvinderne åbenbart ikke kan tænke selvstændigt og selv reagere. Troede egentlig at kvinder var mindre autoritetstro i dag og godt selv kunne tage ansvar og råbe op og spørge deres læge om de ikke skal indkaldes til serviceeftersyn eller om det er blevet afskaffet.

Bør man ikke selv tage lidt ansvar for eget liv? (slettet)
(2) 22-10-2013 kl. 19:31

Nu ved jeg ikke, hvornår den screening blev indført. Måske var jeg allerede for gammel, men jeg har altså aldrig fået en indkaldelse.

Min tidligere læge ville ikke give henvisning til gynækolog. Hun mente, at det kunne hun gøre ligeså godt. Sikkert - det er jo også kun 7-8 års efteruddannelse for at blive gynækolog

Anyway, jeg har så betalt selv for en årlig undersøgelse på Hamlet, indtil min nye læge gerne ville henvise, så nu får jeg det gratis. (slettet)
(3) 22-10-2013 kl. 19:34

Svar på indlæg nr. 1 af Alyssa:

Jo.. man bør helt bestemt tage ansvar selv..

Jeg tænkte det samme som dig, da jeg hørte om det. Jeg forstår overhovedet ikke, hvordan de kvinder har kunnet undgå at høre om det tilbud hvert 3. år.. Og hvordan de har kunnet lade være med at handle på det.. (slettet)
(4) 22-10-2013 kl. 19:36

Svar på indlæg nr. 1 af Alyssa:

Jo det skal de, talte med min søster idag jeg blev indkaldt, hun er ikke blevet undre mig at hun ikke selv har regeret efter så mange år, men da jeg først blev det som 40 årig og ikke vidste at hun ikke blev det, troede det var noget vi alle blev så på den måde er der jo lidt logik i det (slettet)
(5) 22-10-2013 kl. 19:36

Svar på indlæg nr. 1 af Alyssa:

Tjo, men da det er dem mellem 23-49 år der er blevet glemt, så har de nok haft så travlt med dit og dat, at det ik' har været deres 1. prioritet at holde rede på, men først senere - fx. er jeg selv obs på det, og ble' noget forvirret efter 50, at jeg ik' ble' indkaldt til lægen for det 3-årlige tjek, men opdagede så at jeg nu først får det hvert 5. år.

Og oveni ska' man nok lægge skrækken, intet nyt - er godt nyt, er der nok mange som lever efter, såvel som mænd godt ka' ha' svært ved at gå til læge, for at få tjekket for både det ene og det andet, i tide.Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.