Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Stenalderkost (1/16)


 (slettet)
(1) 22-06-2013 kl. 00:25

Jeg har læst en del om stenalderkuren, også kaldet paleo-kost. Den drejer sig om, at spise som man forestiller sig, at man spiste i stenalderen. Dvs igen mel og ingen sukker, ingen mælk. Derimod meget kød, grøntsager og frugt og bær af nordisk oprindelse. For så vidt lækkert nok. Jeg har prøvet et par dage, men synes, at jeg trænger til sukker. Er der nogen her, som har nogen erfaring med denne kur, eller livsstil, og har nogle tips eller gode opskrifter? (slettet)
(2) 22-06-2013 kl. 00:33

Svar på indlæg nr. 1 af Nicelady:

Min venindes mand har levet efter den i en periode - går vældig op i det. Han har smidt ca 30 kg siden nytår -og han er glad og energisk. Jeg har selv købt én af kogebøgerne, og glæder mig til at kigge lidt nærmere i den.. (slettet)
(3) 22-06-2013 kl. 05:33

Svar på indlæg nr. 1 af Nicelady:

Ork-ja, her er vi gået længere og længere, med netop de principper, idet El Frito havde et overforbrug af sukker og sukkerholdige drikke, usunde madvaner og ik' ku' fatte at han var så træt og ugidelig, humørsvingende, havde dårlige ånde og problemer med sin hud, dårlig fordøjelse og alt-alt for tynd.

Da vi så mødtes og jeg stort set hele mit liv har levet efter de principper, uden at vide det, da jeg som barn ik' brød mig om slik og kager, kun når der var fødselsdag i familien, men jeg var til gengæld altid at finde i frugt- og grøntafdelingen, hos købmanden eller i Irma, hvor andre børn tiggede om slik, kiggede jeg forelsket på vindruer og gulerødder.

Til at starte med troede han at jeg havde et damebladopskrifts-hysteri, med div. salater, lette retter og masser af frugt og grønt, men han opdagede snart at det rent faktisk var det jeg havde det bedst med, men han var svær at overbevis om at det spiste store og stærke mandfolk altså os' - så jeg gik ud og købte bøger af fx. Oscar Umahro Cadogan; HERREREVOLUTION: Sådan får du styrke, potens og power og Køkkenrevolution på høje hæle, og da han havde kigget lidt i dem tog vi fat:

Ud med sukkeret, helt ud, hvedemel og hvedemelsprodukter, ind med de bedre madvaner, efter 14 dage var sukkertrangen væk og dermed, sjovt nok, os' de gyselige madvaner - men for at korte det ned, så er sagen nu den, at han har taget de 7 kg. på han manglede uden at bli' fed, men nu har han en sund kropsvægt, nul mer' problemhud, sunde ånde, bedre humør, mer' gå-på-mod, klarere øjne og nu selv meget hys med hva' der er i maden, fx. ka' han nu heller ik' gå bare 3 dage uden salat, af en eller ande slags, så selv når jeg tilbyder at lave sovs og kartofler, ka' han rynke på næsen og sige; "Aaadwer! ik' i dag, jeg vil ha' noget med salat!"

Næste skridt var stenalderkost, altså renset for fabriksfremstillet mad, økologist, biodynamisk og så friskt som muligt, enkelt og tilderedt så enkelt som muligt, glade biodynamiske og økologiske grise, køer, kyller, fisk æg o.s.v. - samtidig kender vi et par jægere som skaffer os vildt, så fryseren fyldes med div. udskæringer, som bli'r tilberedt på bedste stenaldermaner.

Og han er nu os' tilhænger af at se go'e madprogrammer, så han ka' få idéer til krydderurter, grønsager og andre go'e sammensætninger, ik' kun smagsmæssigt, men os' om principperne i det.

Og så har han nu selv ytret ønske om, at prøve fler' forskellige salgs fisk... ren win-win.

Med andre ord; Go for it!
Der er intet at tabe (jo, 'dårlige' kilo), kun gevinster.... for livet (på alle måder)! (slettet)
(4) 22-06-2013 kl. 10:01

Svar på indlæg nr. 1 af Nicelady:

Her er nogle opskrifter har ikke selv prøvet men lyder da sundt

www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=tips... (slettet)
(5) 22-06-2013 kl. 11:04

Svar på indlæg nr. 1 af Nicelady:

Må tilstå at det ikke er noget der lyder tiltalende for mig. Det vil betyde fravalg af alt for mange ting som jeg rigtig godt kan lide.
Vil nødigt undvære ting som brød, kager, frugt/grøntsager ude fra verden, såsom kartofler osv., samt bearbejdet kød, som f.eks. frikadeller.
For ikke at sige øl, rødvin og kaffe.


Redigeret 22-06-2013 kl. 11:10Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.