Få adgang til Love.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på Love.dk!

Opret gratis profil

Rygestop-Klub (1/81)


 (slettet)
(1) 13-02-2012 kl. 12:34

Så er det tid til rygestop!
Tid til at dufte endnu mere lækkert, tid til at kunne dufte og smage verden endnu mere intenst og tid til at få et endnu bedre liv.

Jeg ville gerne lave en tråd hvor dem der har arbejder på at stoppe med at ryge, dem der allerede er stoppet, eller dem der bare har et ønske om det, kan skrive om de tanker de gør sig og om hvordan de fører dem ud i livet og rent praktisk vil stoppe/er stoppet med at ryge. Så her er den.

Jeg har planlagt mit rygestop ret konkret og har arbejdet frem i mod det i et stykke tid. Den sidste smøg skal ryges på Onsdag eftermiddag, omkring kl. 15.15.

Jeg har gjort følgende ting:

1; Jeg har besluttet at første mål er at blive røgfri og at nikotinafhægigheden bliver det næste mål.
Derfor har jeg købt en god E-Cigaret og har gået og vænnet mig til at bruge den, og har faktisk allerede skåret mit cigaretforbrug ned til ca. det kvarte, uden at det var planen.
Der har været nogle konkrete ting som gav mig det sidste skub, som jeg også er bevidst om og har med i mine tanker.
Andre bevæggrunde er mere abstrakte og kræver måske derfor mere fokus for ikke at gå på kompromis med.

2; Jeg har gjort mig meget bevidst hvad det er jeg godt har kunnet lide ved at ryge og hvilke ting jeg ikke kunne lide. Hvad det egentlig gav mig af gode og dårlige ting.
Jeg har skrevet disse ting ned og reflekteret over dem.
Jeg vidste godt at der ville komme mest på minus-siden, men jeg blev alligevel overrasket over hvor få ting der egentlig har fået mig til at holde fast i at ryge, og hvor lidt de egentlig betyder i forhold til de ting jeg gerne vil opnå ved at bryde fri af det.

3; Jeg har lavet en aftale med en ven, som samtidig vil stoppe med sit brug af snus, og vi vil sammen "sige farvel" og han vil være der når jeg samler mine sidste smøger, lightere, mine gamle askebægre og hvad der ellers måtte have med rygning at gøre og lægger dem i containeren.
Vi vil så samtidig være til rådighed for hinanden dag og nat og støtte hinanden i vores beslutning.

4; Jeg har lavet en konkret plan over ting jeg kan gøre hvis trangen bliver voldsom, før jeg ryger en smøg. Fx. gå en tur, spise en gulerod, tage et varmt bad, ringe til nogen, eller skrive i denne tråd som jeg har lavet netop til det formål og som jeg havde aftalt at lave, for at hjælpe med at holde mig selv op på mit ønske.

Jeg tænker at du kan komme med din plan/dine tanker, eller fortælle hvordan du gjorde, og at vi kan inspirere og støtte hinanden.

Jeg håber at der er nogle der har lyst til at være med.
Jeg glæder mig virkelig meget til at stoppe med at ryge.
Jeg vil ikke kunne komme så meget på i eftermiddags og aftentimerne, men vil følge op når jeg kommer hjem fra arbejde, hvis der er noget at følge op på.

Jeg vil mene at jeg har en del gode råd, tips og tricks. Men min erfaring og overbevisning er også at de kun er væsentlige for dem der selv spørger efter dem.

Kh. Floating In Space. (slettet)
(2) 13-02-2012 kl. 12:40

Svar på indlæg nr. 1 af We Are Floating In Space:

Hvis tråden holder, til foråret kommer, så er jeg med (slettet)
(3) 13-02-2012 kl. 12:52

Svar på indlæg nr. 2 af not just anybody:

Hvis jeg stadig er her til den tid så gør den ihvertfald. (slettet)
(4) 13-02-2012 kl. 12:55

Svar på indlæg nr. 1 af We Are Floating In Space:

Da jeg smed smøgerne d. 1. oktober 2003, var det også efter nøje planlægning. Jeg analyserede mit forbrug. Feks. var der to meget vigtige smøger i mit liv. Morgensmøgen og efter aftensmaden.

For at få dem "væk" ændrede jeg rutiner om morgenen og efter aftensmaden. Så jeg ikke forfaldt til lige at snuppe en smøg.

Jeg havde handlet ind af nikotinplaster og sugetabletter, men de virkede ikke - eller jo, men min hud kunne ikke tåle klisteret i plasteret og min tunge blev hudløs af sugetabletterne. Jeg gik så over til tyggegummi i stedet for. Med lakrids-smag.

Det var faktisk lidt en eye-opener. Jeg hadede lakrids som ryger og jeg har aldrig dyrket tyggegummiet som mundfrisker. Det blev der så lavet om på.

Da der var gået nogle måneder og jeg satte forbruget af nikotintyggegummi mere og mere ned, begyndte jeg til sidst at klippe dem over i halve, så jeg fik endnu mindre nikotin. Finalen var så at blande de halve nikotintyggegummier med halve stimorol-tyggegummier og aftale at hvis jeg virkelig skulle have en "smøg", skulle jeg tage et halvt stykke og nøjes med det - uanset om der var nikotin i eller ej.

Nytårsaften holdt vi fest og min veninde var også stoppet med at ryge. Jeg husker stadig at jeg fik trang til nikotin, men jeg havde ikke taget noget med, så jeg "lånte" et nikotintyggegummi af hende - et helt. Og et med nikotin. Min mund græmmede sig og jeg blev helt bims af nikotinen.

Derefter hed det bare almindelige tyggegummier og det trappede jeg også hurtigt ud af, eftersom det jo ikke er min foretrukne mundfrisker.

Jeg har kun én gang været meget fristet til at begynde igen - det var nogle år senere i en kæmpebrandert, der endte med at jeg kravlede hjem over gården.

Go for it - det bliver kun nemmere for hver dag, der går uden røg.

PS. Jeg opdagede at jeg fik min lugtesans tilbage, da jeg skulle ud og hente en cykel på en svinefarm. Da jeg åbner bilens fordør og træder ud i odeur'en, måtte jeg nærmest sætte mig ned igen. Det var så overvældende. Og dengang kom jeg næsten dagligt på svinefarme, så det var ikke af overraskelse. Det var overraskelse over hvor intens den stank egentlig er, når man ikke længere døller sine sanser med røg. (slettet)
(5) 13-02-2012 kl. 13:14

Svar på indlæg nr. 1 af We Are Floating In Space:

Det er ofte man hører tidligere rygere fortælle hvor fantastisk, det har været at få smags- og lugtesansen tilbage

Rigtig meget held og lykke med rygestoppet til jer alle

Love.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen og webstatistik. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.